ILIJAŠSPORTVIJESTI

NK Ilijaš u subotu 21.05.2022. igra odlučujuću utakmicu za prelazak u Drugu ligu Federacije BiH – Centar

Nogometni klub Ilijaš u subotu 21.05.2022. godine odigrat će odlučujuću utakmicu za prelazak iz Kantonalne lige KS u Drugu ligu Federacije BiH – Centar. Ilijašski nogometaši igrat će protiv ekipe FK „Pofalićki“ na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći u 17:30 sati. Fadil Hodžić, trener seniora i izvršni direktor Nogometnog Kluba Ilijaš istakao je da očekuje prelazak u viši rang jer su iza sebe imali sezonu ubjedljivih pobjeda, bez izgubljenje ili neriješene utakmice.

„Završili smo sezonu u grupi Kantona Sarajevo gdje se takmičimo. Nakon godinu dana izborili smo prvo mjesto i stekli smo pravo za odlučujću utakmicu za prelazak u Drugu Ligu Centar. Igramo utakmicu protiv Pofalićkog i pobjedom prelazimo u veći rang. NK Ilijaš zaslužuje da igra u Federalnoj ligi. Čast mi je i zadovoljstvo što sam kao treber opravdao očeivanja. Prije svega naših vjernih navijača ali i Općine Ilijaš na čelu sa načelnikom Fazlićem. Predsjednik kluba ima velike zasluge i najveći je „krivac“ što sam ja tu. Ponosan sam na cijeli ekipu i rezultat. Pobijedili smo 14 utakmica koliko ih je ukupno i bilo i osvojili smo 42 boda. Ni jednu utakmicu nismo odigrali neriješeno, postigli smo dva gola a primili 16. Jedna impozantna gol razlika. Sve ekipe koje su igrale protiv nas pružale su maksimalan otpor ali mi smo uspješno pobjeđivali. Žao mi je sto je takvo pravilo Saveza KS da se igra jedna odlučujuća utakmica. Ekipa Pofalićkog je igrala u drugoj grupi i vjerujem da će biti dobra i zahtjevna utakmica”, kazao je Hodžić.

Hodžić se zahvalio igračima i ljudima koji su uložili maksimalne napore za sjajan uspjeh NK Ilijaš. Prvenstveno igračkom kadru u sastavu: golmani Arnautović i Talović, igrači Ćosić, Rožajac, Bulbul, Šabić Ridžić, Mašić, Arnautović, Smajlović, Helać Maletić, Đuđo, Hrustanović, Salkić, Delić i Salčinović. Posebno je naglasio tri iskusna igrača – Eldar Mašić koji je dugogodišnji igrač i prošao mnogo toga kroz fudbalsku karijeru, Helać i Ridžić koji su primjer svima.

„Plan Kluba je uvijek bio da imamo i omladinski pogon i sada imamo fantastične kadete i juniore. Juniori su sigurno budućnost a to su Hodžić, Terović, Kopić, Tihić Talović, Mehmedović koji su dobili prostor da se dokazuju sa trenerom Igorom Ilićem koji je sjajan trener. Naš Damir Beširević vodi kadete i u tim selekcijama ima sjajnih momaka. Damir je zaslužan i za rezultat seniora i uvijek je uz naš tim. Predsjednik Kluba i ostali tim su mnogo dali za uspjeh NK Ilijaš. Posebno ističemo podršku naše Općine Ilijaš i načelnika Akifa Fazlića koji ulažu ogromne napore da obezbjede sve što nam je potrebno. Naš prijatelj Ifet Mešetović zvani Nane je došao sa Islanda da nas podrži i mnogo nam to znači. Hvala svima koji nam pružaju podršku”, kazao je Hodžić.

Odlučujuća utakmica NK Ilijaš protiv ekipe FK “Pofalićki” odigrat će se u subotu 21.05.2022. godine na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći sa početkom u 17:30 sati. Pozivamo sve simpatizere i vjerne navijače da podrže ilijaške nogometaše u borbi za prelazak u Drugu ligu Federacije BiH – Centar.

 

Povezane objave

Back to top button