Obilježen četvrti rođendan OŠ „Stari Ilijaš“

Dan Osnovne škole „Stari Ilijaš“ tradicionalno se obilježava na Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH. Učenici, nastavnici i gosti zajedno su uz  prigodan  kulturno-zabavni  program  obilježili četvrtu godišnjicu uspješnog rada ove odgojno-obrazovne ustanove. Bio je to divan kolaž sjećanja na historijske činjenice o Bosni i Hercegovini i općini Ilijaš i različitih učeničkih talenata.

Zadovoljan sam a vjerujem i da ste i vi onim što smo postigli u našem radu za ove četiri godine. Odlučili smo da uvedemo praksu i nagradimo naše najbolje učenike upravo na Dan škole. U obezbjeđivanju nagrada pomogli su nam ministar finasija KS Jasmin Halebić, kao i izvršni direktor BH Pošte Nedim Matoruga. Naša djeca pokazala su  svoje najbolje umijeće i talente u svojim izvedbama i na taj način čestitali svima Dan nezavisnosti i dan Općine Ilijaš, kazao je direktor OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević.

Osnovna škola ‘Stari Ilijaš’ je nova i savremeno opremljena, radi po evropskim standardima i veliku pažnju posvećuje inkluzivnim procesima u obrazovanju.

Prethodni članakPosjeta mezarjima i groblju u Brezi povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH
Naredni članakOtvoreno moderno filter postrojenje na Karašnici-Ilijašani piju najkvalitetniju vodu