ILIJAŠSPORTVIJESTI

Odlični rezultati ilijaških stonotenisera na turniru TOP-8 grupa A juniori/juniorke

Proteklog vikenda u organizaciji STK ” Banja Luka ” odigran je TOP-8 grupa A u kategoriji juniora i juniorki. Na ovom turniru nastupilo je po 8 najbolji juniora i junorki u BiH.

“Naši takmičari Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš potvrdili su primat u ovoj kategoriji. Naime naša Harisa je sa omjerom 6 pobjeda i 1 poraz osvojila je drugo mjesto iza igračice STK ” Spin 2012 ” Džane Biogradilić koja je također imala omjer 6:1 , ali zbog međusobnog meča koji je dobila Džana sa 3:2 ona je na kraju prva dok je treće mjesto osvojila Subašić Erna iz STK ” Spin 2012 “.

Naš Hamza Kamenjaš je furiozno odigrao ovaj turnir ostvarivši svih 7 pobjeda bez ijednog poraza čime je potvrdio da je u odličnoj formi, drugo mjesto je osvojio Pejić Dario iz OSTK ” Spin ” Banja Luka dok je treći bio Šimunović Marko iz STK ” Mostar “. Ovim trijumfom Hamza je od Pejića   preuzeo prvo mjesto na rang listi juniora ako uzmemo u obzir činjenicu da je i naša Harisa prva na rang listi juniorki ovo je bila jedna od najuspješnijih sezona naših takmičara.

Ovim rezultatima naši takmičari su zacementirali mjesto u juniorskoj reprezentaciji BiH kako na Balkanskom tako i na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke. Već narednog vikenda Harisu i Hamzu očekuje TOP-8 najboljih seniorki i seniora BiH”, saopštili su iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

 

Povezane objave

Back to top button