U  prostorijama Radio Ilijaša održana je konstituirajuća sjednica Uredničkog vijeća ovog javnog emitera u novom sazivu. Prema rješenju Općinskog načelnika Akifa Fazlića članovi Uredničkog vijeća sljedeće dvije godine su: Aida Krhan, Sanja Filipović, Salkuna Salihović, Dženan Mahmutović i Elma Glamoč.

Na sjednici je za predsjedavajuću Vijeća jednoglasno izabrana profesorica Aida Krhan, a mandat traje godinu dana.

Sastanak je iskorišten za upoznavanje sa trenutnom programskom shemom Radio Ilijaša, kao i za razgovor o unapređenju i poboljšanju programskih segmenata, kako bi se još bolje zadovoljio interes javnosti, povećala slušanost posebno među mladom populacijom, u programsku shemu uvele nove edukativne, kulturne, vjerske  i naučne emisije.
Novi sadržaji i nove informativne, edukativne, ali i zabavne emisije slušatelje Radio Ilijaša očekuju već od septembra, kada počinje realizacija jesenske programske sheme.

Prema Pravilima Regulatorne agencije za komunikacije Uredničko vijeće savjetuje glavnog i odgovornog urednika o načinima poboljšanja zadovoljavanja potreba zajednice kroz emitovanje programa. Uredničko vijeće također ukazuje rukovodstvu javne radio stanice na eventualne probleme vezane za programe. Dogovoreno je da se sjednice održavaju tromjesečno , a da urednik podnosi izvještaj o realizaciji prijedloga članovima Uredničkog vijeća.

 

 

Share.

Comments are closed.