Održana Skupština Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš

Izvještajno-izborna Skupština Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš održana je u sali Općinkog vijeća Ilijaš, sa početkom u 10:00 sati. Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo odnosno predsjednica Udruženja i članovi Upravnog odbora, te članovi za Kantonalni i Federalni  odbor porodica šehida i poginulih boraca. Fikreta Hodžić, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš, u prethodnom mandatu,  Skupštini je podnijela Izvještaj o radu za 2017. godinu  te Finansijski izvještaj za 2017. godinu, koji su većinom  glasova i usvojeni.

„Čestitam novom rukovodstvu i želim vam uspješan rad. Očekujem od Načelnika i svih upravljačkih struktura da vas podržavaju i paze. Radila sam onoliko koliko sam mogla zajedno sa Upravnim odborom i sekretarom. Sa pozicije predsjednice Udruženja odlazim zadovoljna. Uvijek se može više i bolje raditi i želim da omladina nastaviti boriti se za svoja prava sa mnogo više energije“, kazala je Hodžić.

Skupštni je prisustvovao i šef Službe za boračka pitanja Općine Ilijaš, gospodin Nijaz Spahić i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić. Zajvalili su se predsjednici Fikreti Hodžić za izuzetan doprinos u radu Udruženja i poželjeli mnogo sreće novoizabranom rukovodstvu.

„Čestitam na izboru novog rukovodstva. Posebno se zahvaljujem predsjednici Fikreti Hodžić koja je u prethodnom periodu vodila Udruženje. Zaista smo imali dobru saradnju u svim segmentima, a posebno kada je u pitanju konekcija sa šehidskim porodicama. Pri pisanju Monografije šehida, ovo Udruženje dalo je izuzetan doprinos. Rukovodstvo Udruženja porodica šehida i poginulih boraca zaista je uvijek bilo uključeno u sve bitne manifestacije. Pri obilježavanju važnih programa, uvijek su uzimali odgovornost na sebe. Ono što me raduje jeste da su se mladi uključili u rad Udruženja jer oni imaju posebnu energiju. Ovo Udruženje jedno je od temeljnih udruženja koje moramo ojačati. Moja odgovornost je velika prema vama i sve konstruktivne inicijative biće prihvaćene“, kazao je načelnik Fazlić.

Većinom glasova delegata Skupštine za predsjednicu Udruženja porodica šehida i poginulih boraca izabrana je Alma Omerović, koja se zahvalila na ukazanoj podršci i povjerenju.

„Ukazana podrška predstavlja mi čast ali i izuzetnu odgovornost. Zahvaljujem se predsjednici Hodžić i prethodnom rukovodstvu na svemu što su učinili za šehidske porodice.  Status šehidskih porodica mora biti mnogo bolji od postojećeg stanja. Svaka sugestija i mišljenje našeg člana itekako je važna u ostvarivanju naših prava, koja ćemo u kontinuitetu upućivati prema nadležnim organima za donošenje novih i izmjenu postojećih propisa. Stoga, očekujem da će svaki član Udruženja uzeti aktivno učešće u svim procesima. Na početku svog mandata, iskoristit ću ovu priliku da podsjetimo nosioce svih funkcija u institucijama koje donose bitne odluke da djeca šehida imaju pravo na prednost u zapošljavanju koje im garantuje zakon.  Pozivamo Načelnika, direktore ustanova, nadležne u institucijama, direktore javnih i privatnih preduzeća da angažuju i uposle djecu šehida –poginulih boraca jer čvrsto vjerujem da su elokventni i odgovorni ljudi. Zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca jedan je od najljepših načina da se nadležni svih nivoa vlasti i privrednici oduže najhrabrijim i najzaslužnijim za opstanak i postojnost naše države“, kazala je Omerović.

Izvještajno-izborna Skupština Udruženja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš završena je u 11:30 sati.

Prethodni članakU Ilijašu upriličena izložba TOYOTA modela
Naredni članakDan Armije RBiH obilježen Svečanom sjednicom OV Ilijaš