Održana tribina Naroda i pravde “Snažne institucije, snažna država”

Javna tribina Naroda i pravde pod nazivom “Snažne institucije, snažna država” održana je 3.juna u kino Sali KSC-a Ilijaš. Tribini je prisustvovalo više stotina građana, a prisutnima se obratilo rukovodstvo Naroda i pravde predvođeno predsjednikom Elmedinom Konakovićem.

Na tribini su govorili predsjednik OO NiP Ilijaš Amar Dovadžija, predstavnik povjereništva mladih OO NiP Ilijaš Hrustem Beširević, ministrica Odgoja i obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminovuć, zamjenici predsjednika Naroda i Pravde, zastupnik u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine Dr. Denis Zvizdić i Kemal Ademović, te predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković.

Poruke Javne tribine su univerzalne, a tiču se integracije i očuvanja pravde u razvoju države Bosne i Hercegovine. Važnost jačanja institucija i njihovog međusobnog povezivanja na svim nivoima u jačanju države Bosne i Hercegovine.

Također je poslana jaka poruka da su pravda, moral, etičnost, hrabrost i kompetentnost ključni faktor u očuvanju integriteta i suvereniteta naše države i jačanju njenih institucija, kao i spas za sve buduće naraštaje. Neophodno je kreirari takvo društvo gdje je meritokratija oblik vlasti u kojem se administrativni i javni poslovi, odnosno svaka uloga koja zahtijeva društvenu odgovornost, dodjeljuje na temelju zasluga, a ne na temelju pripadnosti nekom lobiju, obitelji (nepotizam i klijentelizam u najširem smislu) ili ekonomskoj kasti (oligarhiji).

Posebno je naglašeno da Narod i Pravda, kao stranka centra neće pristati ni na kakve kompromise i trgovine koji su štetni po državu Bosnu i Hercegovinu, njen integritet i suverenitet, a posebno po njene građane bez obzira na nacionalnu, etničku ili bilo koju drugu pripadnost.

Prethodni članakKK Mladost: Pioniri slavili pobjedu, juniori poraženi
Naredni članakU četvrtak 9. juna obilježavanje Dana nestalih općine Ilijaš