Održano općinsko takmičenje iz geografije

U prostorijama JU OŠ “Stari Ilijaš” održano je općinsko takmičenje iz geografije za 15 učenika i učenica IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović. Potom su se obratili predsjednik Komisije za pregled radova Elmedin Pirić, pomoćnica direktorice JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Mirsada Šahbegović i direktor OŠ “Stari Ilijaš” Adem Alić.

Prvo mjesto osvojila je učenica Amra Abaz iz OŠ “Hašim Spahić”, drugo mjesto učenica Vildana Nuhanović iz OŠ “Podlugovi” i treće mjesto učenica Amina Dervišbegović iz OŠ “Stari Ilijaš”.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja, koja će biti uručena nakon završetka takmičenja iz svih predmeta. Takmičenja se održavaju u svim općinama KS u isto vrijeme.

Izvor: Općina Ilijaš

Prethodni članakVijeće ministara BiH utvrdilo nacrt zakona o budžetu za 2023. u iznosu nešto većem od 1,3 milijarde KM
Naredni članakOdržana Tematska sjednica Općinskog vijeća o temi „Informacija u vezi izgradnje Apartmanskih naselja na području općine Ilijaš“