ILIJAŠVIJESTI

Održano općinsko takmičenje iz historije

U prostorijama JU OŠ „Stari Ilijaš“ održano je takmičenje iz predmeta historija za učenike VII razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Učenici su prezentirali radove u okviru tematske oblasti “Srednjovjekovna Bosanska država”.

Prisutne učenike i goste pozdravila je, u ime direktora škole, pedagogica Enisa Džakmić. Također, učenicima takmičarima obratili su se, i upoznali ih sa propozicijama takmičenja, predsjednica komisije Smilja Mrđa, a potom i predstavnik Općine Ilijaš Meho Gljiva. Predstavnice JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo obišle su učenike takmičare i propratile organizaciju takmičenja u školi. Učenicima se obratila predstavnica Instituta, Azerina Muminović.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovna škole “Srednje” u sastavu Asja Mališević, Adina Čakal, Sajra Ramić, Ajna Delić, Bajram Balta i Eldar Mališević. Drugoplasirana ekipa je iz OŠ “Podlugovi” u sastavu Ajša Klanco, Asmira Džindo, Jasmina Dervić, Lamija Zukić, Nejla Mahmutović, Elmin Begić i Ajdin Bukva. Na treće mesto plasirali su se učenici Osnovne škole “Đulistan” u sastavu Armin Čosić, Ali Nazifović, Bilal Alihodžić, Bilal Hrvat, Harun Zahirović i Kerim Kovo.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta priznanja, koja će biti uručena nakon završetka takmičenja iz svih predmeta.

(ilijas.ba)

Povezane objave

Back to top button