VIJESTI

Općinski načelnik održao sastanak s privrednicima

privrednici3U okviru seta sastanaka koji je Općinski načelnik održao povodom sumiranja rezultata u prethodnoj i prezentacije planova za Novu godinu, jučer je održan sastanak i s privrednicima Općine Ilijaš, prije svega iz metalskog i drvnog sektora koji čini okosnicu privrede Općine Ilijaš.
Sastanku su pored privrednika prisustvovali i pomoćnica Općinskog načelnika za privredu, finansije i investicije g. Merima Osmanović i pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove g. Meliha Avdibegović i šef Odsjeka za lokalni razvoj g. Mirza Marukić.
U uvodnom dijelu sastanka, Općinski načelnik je pozdravio prisutne i poželio im puno sreće i uspjeha na ličnom i profesionalnom planu u 2016. godini, te istakao da općina Ilijaš kao organ uprave uvijek stoji na raspolaganju u smislu rješavanje administrativnih procedura za sve ono što je u nadležnosti Općine. “Nadam se da u jednoj zajedničkoj saradnji možemo poboljšati poslovni ambijent Općine Ilijaš. U posljednje dvije godine osjeća se trend porasta privrednih aktivnosti, evidentan je dolazak novih firmi. Nadam se da je to početak zamaha koji će donijeti dalji rast. Privreda po kapacitetima je još mala ali po mojim procjenama je zdrava i izvozno orjentisana sa perspektivom”, rekao je Općinski načelnik.
Prisutnim se obratila i g. Meliha Avdibegović, koja je prisutnim poželjela puno posla, investicija i novih radnih mjesta u Novoj godini. “Maksimalno se trudimo da vam Služba bude podrška pri izdavanju neophodne dokumentacije, a podsjećam Vas i na Odluku o naknadnoj legalizaciji koju je Skupština Kantona donijela i koja je na snazi do 31.01.2016. godine”, rekla je g. Avdibegović
Prisutni su ukratko upoznali Općinskog načelnika sa rezultatima postignutim u 2015. godini i planovima koje nemjeravaju realizovati u 2016. godini.

Izvor : ilijas.ba

 

Povezane objave

Back to top button