ILIJAŠVIJESTI

OŠ “Srednje” upriličila počasni defile povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije Općine Ilijaš

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i reintegracije Općine Ilijaš, menadžment i učenici OŠ “Srednje” su upriličili počasni defile učenika devetog razreda.
“Počasnom šetnjom nastojimo ukazati na važnost očuvanja naše historije i državnosti jer Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart, zauzima posebno mjesto u historiji naše domovine.
Građani Bosne i Hercegovine su prije 30 godina odredili sudbinski put svoje domovine i njenu budućnost kao suverene i samostalne države. Također, 29. februar jedan je od najznačajnijih datuma iz novije historije općine Ilijaš. Prije 26 godina dio Općine je reintegrisan u sastav Federacije BiH, a prognanim građanima Ilijaša vratila se nada u bolju budućnost i povratak svojim domovima.
Naši učenici šalju poruke mira i slobode, da širimo ljubav, pravo na slobodu, pravo da budemo to što jesmo bez obzira na rasnu, vjersku ili nacionalnu pripadnost.
Dragim roditeljima, učenicima i kolegama upućujemo čestitke u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u ime direktorice Dženita Čehajić-Kulo“, saopšteno je iz OŠ “Srednje”.

Povezane objave

Back to top button