ILIJAŠVIJESTI

Počeo Memorijalni turnir „Poginulim i umrlim policijskim službenicima PS Ilijaš“

Odigravanjem Revijalne utakmice članova Udruženja „Budi mi drug“ i polaganjem cvijeća na spomen ploču u Policijskoj stanici Ilijaš počeo je Memorijalni turnir „Poginulim i umrlim policijskim službenicima PS Ilijaš“. Turnir se odigrava u Sportskoj dvorani Ilijaš, a učestvuje 20 ekipa.

Povjerenik Sedme sindikalne organizacije policije KS i predsjednik Organizacionog odbora Elvir Šehić kazao je da je ovo deveta godina organizacije Memorijala, kojim se odaje dužno poštovanje i održava sjećanje na poginule i preminule pripadnike PS Ilijaš.

-Nama je ostavljeno u amanet da se sjećamo pripadnika poginulih i umrlih pripadnika naše Policijske stanice, to je naša dužnost. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su pomogli u organizaciji 9. Memorijala poginulim i umrlim službenicima PS Ilijaš. Ove godine imamo 10 ekipa MUP-a KS, 10 ekipa građanstva sa područja Ilijaša i Vogošće, imamo i revijalnu utakmicu Udruženja „Budi mi drug“. Ovo je zajednički pristup organizaciji jer imamo četiri člana iz MUP-a i četiri člana organizacije iz građanstva kako bismo svi zajedno odali dužno poštovanje našim poginulim i umrlim službenicima, kazao je Šehić.

Učestvuju ekipe MUP-a:  PU ILIJAŠ, INTERVENTNA JEDINICA MUP KS, SPECIJALNA JEDINICA MUP KS, PU HADŽIĆI, PU NOVI GRAD, PU STARI GRAD, JEDINICA ZA SAOBRAĆAJ MUP KS, PU CENTAR, PU NOVO SARAJEVO i PU ILIDŽA.

Ekipe sa područija općine Ilijaš: MISOČA,  POPOVIĆI, CAFFE ANTALYA, RAJA ILIJAŠA, VETERANI – IPP ĆATOVIĆ, LUKA – HALĆO, NK JEDINSTVO, PRAKTIK d.o.o Vogošća, ZEBRA ROLLO i REKREATIVCI.

Na otvorenju su dodijeljene zahvalnice za podršku turniru: načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, Udruženju „Budi mi drug“ i JU KSC i Radio Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button