ILIJAŠSPORTVIJESTI

Posjetili smo trening KK Mladost: U punom jeku pripreme za novu ligašku sezonu

Pripreme za novu sezonu KK Mladost u punom su jeku, a mi smo posjetili jedan od treninga koji se održava u Sportskoj dvorani Ilijaš i razgovarali sa trenerom seniorske i kadetske selekcije Hercom Eldinom, te igračem Nedimom Avdukićem.

Prošla sezona bila je veoma uspješna za KK Mladost, bili su domaćini finalnih utakmica A2 razvojne lige gdje su osvojili drugo mjesto što je najveći uspjeh od nastanka kluba.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i osvajanju drugog mjesta u razvojnoj A2 ligi, Herco ističe da očekuju da nastave ovaj kontinuitet rada koji traje već šestu godinu.

„Ambicije rastu iz godine u godinu, prošle godine smo završili drugi ali to povlači neke druge stvari, a to je da su neki momci koji su odrasli u ovoj sredini otišli korak naprijed. Izdvojio bih dva mlada momka Emina Bučuka i Emira Likića koji su od ove godine košarkaši KK Bosna. Klub je izrazio želju da dovede naše igrače mi smo  ih naravno pusti za njihov bolji napredak. Tu se sad stvorila neka praznina od igračkog kadra, međutim toliko smo podigli ljestvicu i toliko smo ozbiljan klub da su djeca počela iz Sarajeva da dolaze, pa ćemo i ove godine popuniti taj igrački kadar sa djecom i iz druge sredine, ali naravno fokus ostaje na našoj djeci i omladinskom pogonu“ kazao je Herco.

Liga počinje u novembru, što se tiče priprema Herco ističe da se uklapaju sa svim školskim obavezama.

„Mi smo rekao bih školski klub, i ovisimo o školskim obavezama djece i uklapamo se u treninge. Želimo da djeca sutra budu osobe koja će donijet razvoju ove naše sredine ne samo i košarkaškom nego u svakom drugom smislu“ istakao je.

Publika je zadovoljna onim što radi KK Mladost, te kada oni igraju dvorana pretežno bude puna i podrška ne izostaje.

„Prošle godine smo imali završnicu Final Four u Sportskoj dvorani i bilo je vrhunski organizovano i dobili smo pohvale i od Košarkaškog saveza BiH i red je da nastavimo u tom kontinuitetu. Ljudi su prepoznali da su to sve naša djeca, da dajemo priliku našoj djeci i da stvaramo nove reprezentativce i da će iz ove dvorane proteći neki novi Kenan Kamenjaš. Sada su tu novi košarkaši koji trebaju da dobiju priliku u svom gradu i da se prvo tu nametnu i da idu dalje“ poručio je Herco.

Nedavno je KK Mladost u saradnji sa OŠ „Podlugovi“ otvorio novi punk škole košarke.

„Pozivam svu djecu koja žele da treniraju košarku da nam se pridruže od sada i u Podlugovima. Ilijaš nikad nije imao žensku košarkašku selekciju, nama je to bio već odavno cilj i od ove godine krećemo i sa tim. Ove godine uvodimo dvije nove selekcije od 10 do 12 godina i od 12 do 14 godina za djevojčice koje će se takmičiti u ligi Kantona Sarajevo. Zahvalio bih se Javnoj ustanovi  „KSC i Radio Ilijaš“ koji su prepoznali naš rad gdje su nam dodijeljeni dodatni termine kako bi mogli da nastavimo naš rad i budemo još bolji“ rekao je Herco.

Nedim Avdukić iz Breze već 10 godina trenira košarku. Ističe da je dosta sportova trenirao, ali da je se u košarci pronašao i da je zavolio ovaj sport.

Što se tiče očekivanja za novu sezonu kazao je da se nada da će postići još bolje rezultate nego prethodne, te očekuje i veliku podršku publike.

Sve informacije što se tiče termina treninga možete pogledati na FB stranici KK Mladost. https://www.facebook.com/mladostilijas

 

Povezane objave

Back to top button