Potvrđena 43 novozaražena slučaja, oporavljeno 87 osoba u KS

U okviru 294 laboratorijski testirana uzorka, u Kantonu Sarajevo su potvrđena 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega njih 29 ili 67,44 posto pripadaju porodičnim klasterima i u samoizolaciji su od ranije. Od našeg posljednjeg izvještavanja evidentiran je oporavak 87 osoba.

Uzorci su prikupljani u periodu od 18. do 20.08. ove godine, a analizirani u protekla 24 sata.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je trenutno 689 osoba pozitivno na koronavirus, a što i dalje ima značajnu tendenciju pada ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.

Trenutno se njih 47 nalazi na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, među kojima jedan pacijent koristi potporu respiratora pri disanju.

Sa bolničkog liječenja je tokom jučerašnjeg dana otpušteno 10 pacijenta.

Jedan pacijent je, nažalost, preminuo jučer, čime ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo povećan na 63.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.281 osoba, na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.584 osobe.

Do danas su se od posljedica ove zaraze oporavile 2.832 osobe.

Prethodni članakOsnovna škola “Hašim Spahić”: Javni poziv za zakup školske kuhinje
Naredni članakPočetak školske godine u Federaciji BiH ipak neće biti odgođen, svi kantoni složni