Poziv za mlade – Učešće u Programu jačanja kapaciteta iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta

Investicijska fondacija Impakt Sarajevo raspisala je Poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta, za sve mlade (od 18 do 35 godina) sa područja Bosne i Hercegovine koji prepoznaju problem u svojoj lokalnoj zajednici i žele doprinijeti njegovom rješavanju i lokalnom ekonomskom razvoju kroz realizaciju projekta ili pokretanje vlastitog biznisa. Poziv se raspisuje u okviru BOLD programa američke vlade koji nudi brojne prilike za omladinske lidere kako u BiH, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

U svrhu informisanja potencijalnih učesnika i učesnica, Investicijska fondacija Impakt i predstavnici BOLD programa američke vlade organizovati će online informativne radionice sa fokusom na određene regije, ali je učešće otvoreno za sve zainteresovane. Informativna radionica za regiju Sarajevo održati će se putem Zoom platforme u ponedjeljak 07.12.2020. godine sa početkom u 10.00 h. Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje  učešće na online informativnoj radionici slanjem potvrde učešća popunjavanjem kratke forme na sljedećem linku: https://forms.gle/X1sh3xHXTap3KzhE9 . Agendu radionice dostavljamo u prilogu.

Termini ostalih informativnih radionica su:

1.     Informativna radionica o programu 10.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h)  –  regija Mostar

2.     Informativna radionica o programu 14.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Trebinje

3.     Informativna radionica o programu  16.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h)  – regija Banja Luka

4.     Informativna radionica o programu  18.12/2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Brčko

5.     Informativna radionica o programu  21.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h)  – regija Tuzla

6.     Informativna radionica o programu  05.01.2021. godine (10.00 – 11.30 h) – završna informativna radionica

Program jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta  nudi:

·          Učešće na intenzivnoj petodnevnoj obuci iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta prilikom čega će učesnici/ce razviti poduzetničke vještine i vještine iz oblasti projektnog menadžmenta uz izrađene poslovne planove, poslovne modele i projektne prijedloge u martu 2021. godine.

·          Mentorstvo od strane uspješnih poduzetnika i stručnjaka iz BiH i SAD-a.

·          Priliku da upoznaju uspješne mlade poduzetnike iz SAD-a koji su napravili doprinos razvoju lokalnih zajednica u kojima žive kroz realizaciju projekata i/ili pokretanje biznisa.

·          Mentorstvo u razradi poslovnih i projektnih ideja i pripremi aplikacija za BOLD program malih grantova.

·          Umrežavanje sa postojećim članovima BOLD mreže, priliku za razmjenu iskustava, upoznavanje sa vršnjacima i pristup svim drugim programima BOLD mreže.

·          Postajanje dijelom mreže omladinskih lidera u BiH.

Shodno gore navedenom, ljubazno bismo Vas zamolili da distribuirate obavijest o Programu kako se bi mladi sa područja Vašeg Grada/Opštine upoznali sa mogućnostima učešća u Programu i/ili prisustvovali radionici/ama i detaljnije upoznali sa Programom.  

Više informacija o Pozivu možete pronaći na linku: https://impakt.ba/bih/poziv-za-ucesce-u-programu-jacanja-kapaciteta-omladinskih-lidera-u-oblasti-poduzetnistva-i-projektnog-menadzmenta/ 

Prethodni članakAkif Fazlić-novi /stari načelnik , dobio 31 glas više od Amara Dovadžije
Naredni članakObilježen Međunarodni dan volontera s porukom ‘Zajedno možemo’