Predsjednik BZK „Preporod“ Ilijaš Adis Duraković najavio „Dane Preporoda“

Nakon velikog tradicionalnog koncerta na prepunom Gradskom stadionu u ilijašu, „BZK Preporod“ iz Ilijaša i ove godine organizuje manifestaciju „Dani Preporoda“.

Prema riječima predsjednika  Adisa Durakovića tim povodom biće upriličena četiri događaja.

„Prvi događaj će biti posvećen sjećanju na lik i djelo uvaženog akademika i našeg sugrađanina Nedžada Ibrišimovića, koji je živio i preselio u svom Ilijašu. Gost predavač će biti prof.dr Jasmin Hodžić. Učesnici će biti i učenici osnovnih škola sa područja općine Ilijaš sa svojim literarnim radovima, čija ćemo najbolja tri rada ispred Upravnog odbora i nagraditi. Također prisutni će biti i učenici SŠC „Nedžad Ibrišimović“ . Iskoristio bih priliku i pozvao sve zainteresovane da nam se pridruže u petak 20-og oktobra u 18h”.

Druga dva događaja biće upriličena u petak 27.10.

„U 17h biće upriličena izložba fotografija „Diplomatski put“  Alije Izetbegovića u saradnji sa JU Muzej Alija Izetbegović. U 18h taj isti dan biće održana promocija knjige „Mislilac i Državnik“, autora prof.dr Selme Cikotića a posvećena godišnjici smrti rahmetli predsjednika Izetbegovića. Promotor spomenute knjige biće prof. Mustafa Spahić, prof. Zijad Ljevaković, te penzionisani general Fikret Muslimović.

Četvrti događaj smo planirali za utorak 07.11. U pitanju je likovna radionica koju već  treću godinu za redom organizuje naša članica Upravnog odbora prof. Safija Beširević. Prošle godine učešće je uzelo preko trideset osnovaca i nadamo se da će nam se i ove godine pridružiti što veći broj učenika.“

 

BZK „Preporod“ radiće i dalje punom parom na svojim redovnim aktivnostima. Ženski hor je nedavno snimio spot za novu numeru dok muški radi na velikom projektu u saradnji sa poznatim kantautorom Eldinom Huseinbegovićem.

Prethodni članakPočeli radovi na izgradnji puta u naselju Vratuša: Vrijednost projekta 725.400 KM
Naredni članakZlatko Dizdarević o napadu na bolnicu u Gazi: ‘Osveta koja dobija karakteristike genocida’