BIHILIJAŠVIJESTI

Prezentiran projekat „Mladi heroji -osnaživanje mladih na nivou lokalne zajednice“

Instalirane sprave za fitnes na otvorenom kod SŠC „Nedžad Ibrišimović“

U dvorištu Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ danas je održana prezentacija projekta „Mladi heroji -osnaživanje mladih na nivou lokalne zajednice“ koji su učenici proveli uz podršku Udruženja izbornih zvaničnika BiH kojima je partner Općina Ilijaš. U okviru projekta instalirane su sprave za fitnes u dvorištu škole.

Profesorica SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Dragana Kartal bila je podrška učenicima od samog početka u ovom projektu.

-Mladi su imali zadatak da mapiraju probleme u svojim zajednicama i da kroz ovaj projekat pokušaju riješiti te probleme. Mladi u Ilijašu uočili su da gradu nedostaju sprave za fitnes na otvorenom. Odlučili su se da projekat nazovu „Go out to work out“, odnosno „Izađi napolje da bi vježbao“.  Mi projekat realizujemo u saradnji sa Udruženjem izabranih zvaničnika BiH kojima su partneri predstavnici Općine Ilijaš. Donaciju smo za ovaj projekat dobili od Općine Ilijaš, kao i Udruženja izbornih zvaničnika BiH kojeg finansira Ambasada Republike Češke u BiH te im se ovom prilikom zahvaljujem, kzala je profesorica Kartal za Radio Ilijaš.

Opredjeljenje za stalnim radom na unapređenju uslova u ilijaškim odgojno-obrazovnim ustanovama potvrdila je i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić.

-Ovo je jedan meni vrlo drag projekat, njegov značaj nije u materijalnoj vrijednosti od nekoliko hiljada KM, nego da daje inspiraciju mladim ljudima, da oni mogu ostvariti svoje ideje i zamisli u saradnji sa svojim profesorima. Ohrabrujemo ih da mogu kandidirati projekte u saradnji sa profesorima. Želim posebno istaknuti rad profesorice Dragane Kartal koja godinama uspješno radi sa učenicima i sarađuje sa Udruženjem izbornih zvaničnika. Učenici su ocijenili da bi uz ovu lijepu sportsku plohu, koja je sagrađena prethodne godine, bilo dobro imati sprave za fitnes na otvorenom, jedna je prilagođena osoba sa invaliditetom. Nastavit ćemo ovaj projekat, ulaganja u sportsku i obrazovnu infrastrukturu što je jedan od prioriteta lokalne zajednice i još jednom sve čestitke sudionicima ovog projekta, kazala je Zagorac Jozić.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice svima koji su podržali projekat, a svi su pohvalili mlade za njihov trud, zalaganje, inovativnost i uspješnu realizaciju projekta.  Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, kao i v.d. direktor Udruženja izbornih zvaničnika BiH Ernes Jusović nagradili su mlade velikim aplauzom i obećali podršku i u budućim projektima.

Povezane objave

Back to top button