Pripreme za organizovanje vakcinacije u domu zdravlja Ilijaš i ambulanti Srednje

Načelnik Akif Fazlić održao je sastanak sa šeficom porodične medicine u Domu zdravlja Ilijaš dr. Elvirom Salikić i zamjenicom direktora Doma zdravlja Ilijaš dr. Rabijom Mehmedović.

Tema sastanka bila je pripreme za organizovanje vakcinacije u domu zdravlja Ilijaš i ambulanti Srednje, koja bi trebala početi u ponedjeljk, 23. augusta 2021. godine.

“Uz pomoć Općine Ilijaš pokušat ćemo da organizujemo vakcinaciju u Ilijašu i Srednjem. Pripreme su u toku i mi se iskreno nadamo da ćemo do ponedjeljka sve sitnice riješiti. Pozivamo sve građane da se vakcinišu. Neće biti nikakvih spiskova, kako se građani budu javljali na protokol tako će i biti vakcinisani. Za početak ćemo početi sa Sinopharm vakcinom, to je jednodozna vakcina”, kazala je dr. Salkić.

Općina Ilijaš će osigurati vozilo civilne zaštite kojim će se svakoga dana dopremati određena količina vakcina iz Zetre u Ilijaš i u Srednje.

“Općina Ilijaš, te vozilo civlne zaštite se u potpunosti stavlja na raspolaganje i nudi pomoć prilikom prevoza vakcina”, rekao je Fazlić.

Na vakcinalnom punktu na Zetri nastavlja se vakcinacija i revakcinacija kao i prethodnih dana. Svaki dan od 08 do 20 sati, bez najave, mogu doći svi punoljetni građani Kantona Sarajevo.

Revakcinacija građana vakcinisanih van Kantona Sarajevo i dalje se vrši na Zetri, isključivo vakcinom AstraZeneca.

Prethodni članakHumanitarna fondacija “Atlanta” ove godine stipendira 12 učenika iz Ilijaša
Naredni članakU BiH se očekuju prolazni pljuskovi sa grmljavinom