BIHILIJAŠVIJESTI

Priredba Predškolske ustanove „Behar“ povodom Dana državnosti BiH: Poruke mira, zajedništva i nade

Kino sala Ilijaš bila je  tijesna za brojne posjetitelje, roditelje, rodbinu i prijatelje koji su došli prisustvovati posebnoj priredbi koju povodom Dana državnosti BiH organizuje Predškolska ustanova „Behar“.

Prema riječima direktorice Elme Jašarević večeras učestvuje oko 150 djece, uzrasta od tri do šest godina.

-Predškolska ustanova „Behar“ kao i svake godine obilježava Dan državnosti BiH, to radimo od našeg nastanka.  Ono što je posebno su patriotske pjesme, naše ilahije i ono najvažnije-puno osmijeha kako bismo proslavili naš Dan državnosti. Trudimo se cijele godine da djecu naučimo o ispravnom odnosu jednih prema drugima, prema roditeljima, prema svojoj okolini i ono što je posebno važno i što nas odvaja od ostalih je naglasak na islamskom odgoju. Uvijek je kod nas živo i nešto se dešava. Tako smo cijeli mjesec novembar posvetili našoj bosanskoj tradiciji, učili smo o našoj nošnji, tradicionalnoj kuhinji, jelima. A za decembar pripremamo nove zanimljive sadržaje

Mališani poklanjaju  Bosni najljepše stihove, riječi i pjesme uz pozitivne emocije koje nose ljubav prema domovini, kao i poruke mira, zajedništva i nade u bolje sutra.

Glumačkom igrom, plesom, pjesmom, recitalima najmlađi su podsjetili na bogato kulturno-historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine koje trebamo čuvati.

Povezane objave

Back to top button