Projekat „Povežimo se kroz igru 2022“: Počeo Dječji festival u Ilijašu

Omladinska organizacija „Carpe diem“ u saradnji sa Školom fudbala „Tempo“ i Udrugom „Srce za bližnje“ organizuje projekat za djecu „Povežimo se kroz igru 2“, koji se realizuje ovog vikenda mnogobrojnim radionicama na Trgu Alija Izetbegović, te u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Tako se ove subote na Trgu održava Dječji festival uz igraonice, radionice, muziku, zabavu i druženje,  te obezbjeđene diplome za učesnike.

-Danas smo smo se potrudili da spojimo što više aktera iz različitih uglova. Ovo je projekat Povežimo se kroz igru 2022, koju podržava Općina Ilijaš. Projekat smo radili 2018. i 2019. godine, željeli smo da to bude tradicija, ali  2020. nas je omela korona, no evo nastavljamo. Ove godine nam se pridružila udruga „Srce za bližnje“ sa svojom kampanjom podrške i pomoći starijim osobama „Da starost bude radost“.  Cilj nam je da djeci i mladima pružimo edukativne i zabavne, kreativne aktivnosti, a kroz dobrovoljne priloge koje skupimo pomognemo starijim osobama u okviru pomenute kampanje, kazala je predsjednica Omladinske organizacije „Carpe diem“ Elma Glamoč.

Cilj projekta je uključivanje djece, dobi od 6 do 12 godina, u sportske i kreativno – umjetničke aktivnosti, bez obzira na njihov razvoj, poteškoće ili posebne potrebe, uz ove godine dodatnu plemenitu svrhu činjenja radosnim dana starosti.

Prethodni članakGodišnjice smrti: Davorin Popović i Adi Lukovac
Naredni članakLana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva