MAGAZIN

Superznalac Ilijaš: Razvoj matematičkih vještina za uspjeh djece

U današnjem tehnološkom svijetu i edukativni programi moraju biti prilagođeni svim savremenim izazovima i boriti se protiv brojnih distrakcija, a kako bi bili efikasni. Na tim principima zasnovan je Superznalac Centar koji kroz igru potiče razvoj inteligencije i angažman mozga. Zasnovan na znanstvenim dokazima, Superznalac pruža djetetu životne prednosti. Superznalac Centar otvoren je s ciljem stvaranja zabavnog i interaktivnog okruženja u kojem će djeca otkrivati radosti matematike, razvijati svoje kritičko razmišljanje i postizati izvanredne rezultate u mentalnoj aritmetici i matematici.

Prema riječima Superznalac tima, ideja za otvorenje škole je bila da djecu potaknu da zavole matematičku disciplinu. Dodaju i da su izuzetno zadovoljni radom djece koja su pokazala izvanredan potencijal u njihovom centru.

– Promatrajući kako se svijet brzo mijenja i postaje sve više digitalan, prepoznali smo potrebu za razvojem mentalnih matematičkih vještina koje će djetetu pružiti temelj za uspjeh u budućnosti. Osim toga, inspirirale su nas i vlastita iskustva rada s djecom te svjedočenje njihovom nevjerojatnom potencijalu. Ove godine smo i na ovu listu programa dodali instruktivnu nastavu i kurs napredne matematiku za djecu viših razreda (5. do 9. razreda osnovne škole) – istakli su iz Superznalac tima.

Zanimalo nas je pored ideje i rada, koliko je i trenutno upisane djece u školi.

–  Pošto nam je upis otvoren do kraja oktobra, primamo između 25 i 35 djece tokom godine. Prošle godine imali smo isti broj djece, što se odlično uklopilo u naš raspored. S druge strane, ovaj broj je također idealan za bolje upoznavanje djece, njihovih osobina i praćenje napretka – kazali su iz Superznalac tima.

S obzirom na činjenicu da veliki broj djece iz prošle godine nastavlja suradnju sa Superznalac školom, to je za cijeli tim veoma motivirajući pokazatelj. Ipak, kako ističu, kontinuirano se trude održavati visoku kvalitetu nastave kako bi osigurali da svako dijete ostvari svoj puni potencijal.

Učenje kroz igru

Kako bi djeci bila predstavljena matematika na što zanimljiviji način, Superznalac škola nudi učenje kroz igru i sticanje znanja kroz zabavu.

– U našem centru, nastojimo stvarati poticajno okruženje za djecu učenjem kroz igru. Sam program je rađen tako da su prilagođene lekcije uzrastu djece, koristeći kreativne i interaktivne metode koje potiču njihovu pažnju i znatiželju. Kroz upotrebu igara, izazova i zanimljivih aktivnosti, osiguravamo da učenje bude angažirajuće i zabavno iskustvo za svako dijete. Naš cilj je potaknuti dječiju radoznalost i motivaciju za učenje, pružajući im temelje za uspješno napredovanje – rekli su iz Superznalac tima.

Djeca najviše uživaju u igrama takmičenja jer je kod njih taj takmičarski duh uvijek prisutan, potičući ih da se trude, uče i rastu kroz zabavne izazove, dodali su oni.

 Uticaj matematike na mentalno zdravlje

Matematika može značajno utjecati na koncentraciju kod djece jer zahtjeva pažljivo razmišljanje i rješavanje problema, potičući razvoj sposobnosti za fokusiranje na detalje.

– Uspješno savladavanje matematike može poboljšati motivaciju kod djece jer osjećaj postignuća i uspjeha potiče samopouzdanje i želju za učenjem. Naposljetku, rad na matematičkim zadacima može poboljšati brzinu razmišljanja kod djece, što je korisna vještina za rješavanje problema u različitim životnim situacijama – istakao je Superznalac tim.

Upis u Superznalac Centar još uvijek traje, a svi zainteresirani se mogu javiti putem Instagram profila, Facebook profila ili na broj telefona 060 33 77 742 kako bi dogovorili besplatan promotivni čas za svoje dijete.

Programi koje nude su: Mentalna aritmetika, Numicon za naše najmlađe, Napredna matematika i instruktivna nastava iz matematike.

Piše: Nerma Fazlić

 

Povezane objave

Back to top button