Sutra „Telemach GIGA Party“ u Ilijašu

Posljednjih 12 godina Telemach BH intenzivno ulaže u telekom mrežu budućnosti, čime snažno podstiče inovativnost, konkurentnost, otvaranje novih radnih mjesta te privredni razvoj Bosne i Hercegovine. S više od 200 miliona EURa uloženih u različite infrastrukturne projekte, Telemach se pozicionirao kao tehnološki lider i najveći investitor u digitalizaciju zemlje.

Već neko vrijeme  u ponudi Telemach  BH se nalazi najbrži internet na BH tržištu. Zavisno od paketa koji ugovore, korisnici Telemach BH mogu surfati po četiri puta  većim brzinama od prosječne brzine interneta koja je u ponudi na tržištu. O tome za Radio Ilijaš govori Faris Striko, rukovodilac Sektora tehničke operative-regija Zenica.

Minimalna brzina interneta u Telemach BH ponudi je 200 Mbps, što je čak četiri puta više od ponuda dostupnih na tržištu. Naša standardna ponuda u paketima ide do 500 Mbps. Ovo je rezultat investicija u infrastrukturu koje smo realizovali u proteklim godinama, kako bismo našim korisnicima omogućili uslugu vrhunskog nivoa, onakvu kakvu imaju razvijene države svijeta. 

Da smo u tome i uspjeli govori podatak da je Telemach BH s prosječnom brzinom od 66,42 Mbps prošle godine zauzeo neprikosnoveno prvo mjesto u Bosni I Hercegovini na prestižnom testu Ookla aplikacije, s gotovo tri puta većim brzinama od drugoplasiranog provajdera. Ove brzine našim korisnicima omogućuju da surfaju jednako brzo kao naprimjer građani Latvije ili Irske, znatno iznad prosjeka bilo koje zemlje u regionu. 

Za one kojima ovo nije dovoljno, brzine mogu ići i više.

Tako je! Svjesni rastućih korisničkih potreba u mogućnosti smo ponuditi proširenje brzine koju nudimo do čak 1 Gbps.  Korisnici najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini, kojima brzine u standardnoj  ponudi nisu dovoljne, svoj EON Premium paket tako mogu proširiti do čak 1 Gbps uz aktivaciju internet GIGA dodatka u GIGA gradovima. Na taj način omogućavamo čak 40 puta veće brzine u odnosu na prosjek na tržištu, zbog čega građani u Giga gradovima, kojih je u ovom trenutku u Bosni i Hercegovini ukupno 18, već danas imaju bolju priliku za kvalitetniji život. Pored toga, u većim gradovima lansirali smo i 10 Gbps XGS mrežu, koja će omogućiti još veće brzine surfanja.

Uobičajene brzine interneta na tržištu su znatno manje. Zbog čega se Telemach odlučio na ove ogromne investicije kako bi korisnicima ponudio ovaj neuporedivo brži internet? Pri tome ste zadržali cijene paketa nepromijenjenima.

-U Telemachu kontinuirano radimo na unapređenju svih naših servisa kako bismo korisnicima omogućili najkvalitetnije usluge, u skladu s njihovim potrebama i očekivanjima, ali i trendovima koji se preslikavaju i na naše tržište. Želimo ići u korak sa naprednim, informatički i digitalno najpismenijim društvima pa nam je cilj digitalizovati zemlju te unaprijediti njen tehnološki i ekonomski razvoj. Ključni preduslov za to je upravo digitalizacija, čije je 10-postotno povećanje indeksa povezano s rastom BDP-a od čak 0,63 posto na zapadnom Balkanu. Brzine interneta u svim našim EON paketima korisnicima omogućavaju još bolje iskustvo gledanja domaćih i stranih programa iz bogate EON ponude, ali i korištenje interneta za bilo koje druge potrebe. Koristi velikih brzina tako snažno osjećaju i poslovni korisnici kroz veću konkurentnost na tržištu te značajni rast produktivnosti. Naš internet koriste i brojne softverske kompanija u Bosni i Hercegovini koje se takmiče na svjetskom tržištu i proizvode softverska rješenja za svjetsko tržište. Rast internetskih brzina još je jedan korak kojim odgovaramo na trend brzorastućeg konzumiranja internet sadržaja, koji je evidentan i na tržištu Bosne i Hercegovine. Pritom vodimo računa o finansijskim izdacima korisnika koji ostaju nepromijenjeni pa su velike brzine dostupne kućanstvima i poslovnim subjektima po cijeni približnoj onoj koju plaćaju za nekoliko puta manje internet brzine i kvalitetu usluge.

Naši slušaoci će se sa ovom ponudom najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini moći upoznati sutra na „Telemach GIGA Party“. Radi se o druženju koje se organizuje u našem gradu koji je postao Telemach GIGA grad, i namijenjeno je svim građanima, bez obzira da li koriste Telemach usluge ili ne. Za mališane smo pripremili različite aktivnosti poput dječijih radionica sa bojankama i EON Kids puzzlama, animatorima, balonima i Face paintingom, dok će odrasli, osim informacija o različitim paketima usluga koje Telemach BH nudi, moći uživati u mini koncertu Lamije Badžak, naše muzičke zvijezde pred kojom je blistava karijera. Dođite sutra od 19 sati ispred Hotela Citar ljetna bašta da zajedno proslavimo.

(sponzorisana objava)

 

Prethodni članakPotpisani ugovori: Vaučeri za odmor od 8. augusta dostupni građanima Federacije
Naredni članakNa današnji dan, 1993. godine prokopan sarajevski tunel spasa