ILIJAŠSPORTVIJESTI

Trener OK Ilijaš Mahmutović: Nismo otvorili sezonu kako smo očekivali

Odbojkaška sezona u Federaciji BiH je počela protekle sedmice kada su odigrane utakmice 1. kola, a OK Ilijaš doživio je poraz u gostima od ekipe Bosna Kalesija 3-0 u setovima.

Večeras u Sportskoj dvorani Ilijaš u okviru drugog kola dočekali su OK Gradinu iz Srebrenika. Dosta borbe sa obje strane, svaki set je bio neizvjestan do kraja, ali OK Ilijaš nije imao sreće te su na kraju izgubili 3-0 u setovima.

Damir Mahmutović iz Sarajeva koji je već skoro dvije godine trener OK Ilijaš, ističe da treba vremena dok se igrači upoznaju, i da će onda rezultati biti bolji u budućnosti.

Nismo otvorili sezonu kako smo očekivali mislio sam da će to ići bolje i da će biti tri boda za nas, a ne za protivnika. Nova nam je ekipa, nismo složili redove kako treba, nismo se uigrali i to se vidi po nekim poenima koji trebaju da budu u našu korist koji su veoma lagali, a protivnik ih osvoji. Nadam se u skorijem vremenu da će to biti sve kako treba posloženo i da ćemo konačno početi osvajati poene i da će pobjede dolaziti u Ilijaš. Uvijek nam malo fali bukvalno na odlučujićim poenima, a sa druge strane protivnik ima neke iskusne igrače koji znaju to riješiti, dok kod nas još uvijek nisu na tom nivou. Mislim da u Goraždu možemo očekivati puno bolju igru. Iz ove dvije utakmice smo naučili i izvukli dosta pouka i vidjeli šta nam nije išli, tako da ćemo narednom periodu raditi na tim stvarima i biće to bolje“ kazao je Mahmutović.

Rekao je Mahmutović da ih očekuju bolji dani i da će to biti već u narednom kolu kada gostuju ekipi Goražde. Podrška sa tribina nije izostala, gledaoci su tokom čitave utakmice bodrili momčad.

 

Povezane objave

Back to top button