ILIJAŠVIJESTI

Trening za uposlenike Općine Ilijaš u okviru projekta “Suzbijanje govora mržnje na području općine Ilijaš”

U velikoj sali Općine Ilijaš dana 29. maja 2024. godine, organizovan je trening za zaposlenike/ce Općine Ilijaš te predstavnike/ce civilnog sektora i medija na području općine Ilijaš.

Projekat “Suzbijanje govora mržnje na području općine Ilijaš”, ima za cilj suočavanje s govorom mržnje i diskriminacijom, posebno prema ranjivim grupama. Polazeći od izvještaja koji ističu prisutnost kontinuiranog govora mržnje i potrebu za poboljšanom zaštitom manjina u Bosni i Hercegovini, namjera inicijative je podizanje svijesti među zaposlenicima Općine i predstavnicima nevladinih organizacija putem ciljanih treninga. Također nastoji educirati osnovnoškolce/ke o štetnim posljedicama govora mržnje, uz informisanje putem radijskih emisija i informativnih plakata, kako bi informacije bile dostupne široj populaciji. Kroz izgradnju kapaciteta i kontinuiranu angažiranost medija, projekat predviđa stvaranje inkluzivnije i tolerantnije zajednice u Ilijašu.

Trening je realizovan u okviru projekta “Suzbijanje govora mržnje na području općine Ilijaš”, koji Udruženje „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“ provodi u saradnji s Općinom Ilijaš, a koji je podržan od strane Evropske unije i Vijeća Evrope.

Povezane objave

Back to top button