U aprilu prvi upisni rok za prvačiće u Kantonu Sarajevo

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS obavještavaju da će se upis djece u prvi razred osnovnih škola u Kantonu Sarajevo obaviti u periodu od 1. 4. do 30.4. 2021. godine (prvi upisni rok).

Sve škole u Kantonu Sarajevo su obaviještene da se upis djece u prvi razred realizira putem poziva koji će biti objavljen na web stranici škole, a putem obrasca „Prijava za upis djeteta u prvi razred osnovnih škola za školsku 2021/2022. godine“, kao i da telefonskim putem kontaktiraju roditelje i obavijeste ih o načinu upisa djeteta u prvi razred, uzimajući u obzir činjenicu da svi roditelji nemaju pristup web stranici, odnosno internetu.

Ovim putem Vas obavještavamo da dokumentaciju koja je neophodna za upis djece nije potrebno da dostavljate pri upisu djeteta, nego naknadno, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju uzrokavanu koronavirusom (COVID 19), te da ćemo o dostavi neophodne dokumentacije za upis učenika u prvi razred osnovne škole, blagovremeno obavijestiti škole i javnost.

Važno je napomenuti da smo shodno članu 54. stav 6. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo“ br. 23/17, 33/17, 30/19, 9/20 i 14/20) dostavili školama i informaciju da smo saglasni sa upisom učenika sa školskih područja koja ne pripadaju upisnom području škole, a na zahtjev roditelja/staratelja, ukoliko škola može ispoštovati Padagoške standarde i normative za osnovnu školu, odnosno ukoliko škola ima kadrovske i prostorne kapacitete, navodi se u saopćenju.

Prethodni članakKompanija Medimpex će za Federaciju BiH nabaviti 500.000 ruskih vakcina, prve doze za tri dana
Naredni članakU nedjelju NK Ilijaš dočekuje ekipu FK Borac