ILIJAŠ

U Ilijašu obilježen Dan Zlatnih ljiljana i dobitnika najvećih ratnih priznanja

Povodom Dana Zlatnih ljiljana i Zlatne policijske značke načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima iz Službe za boračko – invalidsku zaštitu organizovao je prijem za dobitnike priznanja i članove porodica u Biznis centru. Tom prilikom uručena je tradicionalna hedija za članove ovog Udruženja.

Također je održana izvještajno izborna skupština Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Ilijaš, a za predsjednika Upravnog odbora izabran je Senad Šehić. Udruženje broji 29 članova od kojih je 15 porodica šehida i 14 živih dobitnika najvećih ratnih priznanja.

Načelnik Fazlić prisutnima je poželio dobrodošlicu, čestitao protekli Ramazanski bajram i zaželio puno zdravlja, te dodao da je prijem porodica i dobitnika priznanja najmanje što su zaslužili za svoju žrtvu i hrabrost, te da im sigurno puno znači kada vide zahvalnost i brigu društva za njihov veliki doprinos odbrani domovine.

Dobitnih priznanja Zlatna policijska zvijezda i sekretar Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Ilijaš Mirsad Omanović istakao je da Udruženje radi prema ustaljenoj praksi i ima izuzetnu saradnju sa lokalnom vlašću.

“Mi obilježavamo sve događaje i učestvujemo u projektima koji imaju za cilj očuvanje sjećanja, da se ne zaborave naši dobitnici najvećih priznanja, ljudi koji su dali puno za odbranu, poslije šehida najviše”, rekao je Omanović.

Nakon Skupštine položeno je cvijeće na Centralnom spomen – obilježju u Ilijašu.

 

Povezane objave

Back to top button