ILIJAŠSPORTVIJESTI

U ponedjeljak počinje nogometni spektakl “Zimski kup Ilijaš 2024”

Večeras je u Biznis centru Ilijaš održano žrijebanje grupne faze, finalni dio pred početak samog turnira.

Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog turnira “Zimski kup Ilijaš 2023”, rodila se ideja za osnivanjem Sportskog udruženja koje je olakšalo organizaciju ovogodišnjeg Kupa, te koristiti i koristiti ubuduće za sve vrste sportova i sportskih događaja.

Ovogodišnji „Zimski kup Ilijaš 2024“ organizuje novonastalo udruženje „Diadema“ na čelu sa Damirom Beširevićem, a spektakl počinje od ponedjeljka 15.01.2024. godine i trajat će do 21.01.2024. godine.

Učešće su uzele trideset dvije ekipe, četiri više u odnosu na prošlu godinu.

Ljubitelji nogometa imat će priliku uživati u sedmodnevnoj sportskoj manifestaciji, vrhunskim ekipama i sjajnim mečevima.

Utakmice će se igrati svaki dan u terminu od 17:00-23:00. Organizatori zahvaljuju Općini Ilijaš glavnom sponzoru, kao i zlatnim sponzorima: Transport Hajdarević, Prestige i Muhić Trans i naravno ostalim mnogobrojnim sponzorima koji su podržali ovaj događaj.

Učesnici dolaze iz različitih općina, komšijskih ali i udaljenijih, a ove godine učešće je uzela i jedna ekipa iz Tuzle što i jeste primarni cilj turnira, širenje kako bi bio poznat širom BiH.

Svim ekipama želimo puno sreće i golova, da najbolji pobijedi, a osim nagrada za publiku, takmičarima slijede dobre nagrade;

-nagrada za osvojeno prvo mjesto iznosi 7.000 KM,

-drugo mjesto 3.000 KM

-treće mjesto 1.000 KM.

Također su pripremljene i individualne nagrade: za najboljeg igrača, strijelca i golmana, a one iznose po 300 KM i nagrada za fair play ekipu u znosu od 200 KM.

ilijas.net

Povezane objave

Back to top button