Okončan je rok za prijavu na javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih u Kantonu Sarajevo. Za jedan od 113 stanova ponuđenih na Ilidži, u Buća Potoku, Vogošći i Ilijašu stiglo je 480 aplikacija, što znači, da za jedan stan u prosjeku konkuriraju četiri osobe.

Broj prijava potvrdio je ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović.

Prema njegovim riječima, proces odabira onih koji će dobiti poticaj od 25.000 KM u ranoj je fazi, a komisija je počela otvarati ponude mladih koji su aplicirali za poticaj od 25.000 KM.

Podsjetimo, ponuđena su četiri stana kod Rimskog mosta na Ilidžisedam stanova u Trebinjskoj ulici u Buća Potokudva stana u naselju Vrtovi riverine na Ilidži20 na Šipu30 u Rosuljama i u Vogošći i 50 u Ilijašu.

Mogle su aplicirati osobe u dobi od 18 do 38 godina, državljani BiH s prebivalištem u Kantonu Sarajevo, koje nemaju riješeno stambeno pitanje.

Prednost pri dodjeli poticaja imat će oni s višom stručnom spremom, članovi šehidskih porodica, porodice s više članova…, a bodove će donositi i naučni radovi, osvojene medalje…

Prema ranijim najavama iz Vlade KS, tokom novembra bi mogao biti objavljen javni poziv za subvencije mladima koji su već kupili stanove u ovoj i prošloj godini.

klix.ba

Share.

Comments are closed.