MAGAZIN

U školama ostalo još 138 mjesta

Učenici koji se nisu uspjeli upisati u srednju školu u do sada provedena dva konkursna roka u KS-u, to će moći učiniti u augustu. Naime, nakon završenog drugog roka prošle sedmice, u 13 srednjih škola ostalo je slobodno još 138 mjesta za upis, naveli su iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a.

– U Četvrtoj gimnaziji ostala su 23 mjesta, Drugoj gimnaziji 3, Petoj gimnaziji 15, Srednjoj građevinsko-geodetskoj školi 5, Srednjoj muzičkoj školi 13, Srednjoj poslovno-komercijalnoj i trgovačkoj školi 1, Srednjoj školi metalskih zanimanja 12, Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti 17. Mjesta ima i u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti i to 5, Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn 9, Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn 11, Srednjoškolskom centru Hadžići 2 i Željezničkom školskom centru 22, kazala nam je Azemina Njuhović, pomoćnica ministrice za informatizaciju, međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu.

Podsjetila je da online upis nije predviđen nakon završetka drugog roka, tako da učenici dokumentaciju mogu lično donijeti u školu u kojoj su ostala upražnjena mjesta. Dodala je da je dokumentaciju za upis u odgovarajuću srednju školu potrebno donijeti u drugoj polovini augusta.

Izvor: Oslobođenje

Povezane objave

Back to top button