ILIJAŠVIJESTI

Udruženje AMEKO realizovalo ekološku akciju “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018”

Udruženje AMEKO (Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje) Ilijaš, organizovala je tradicionalnu  akciju čišćenja pod nazivom ”Za čist i lijep naš Ilijaš 2018”. Akcija je imala za cilj buđenje ekološke svijesti, prvenstveno kod mladih ljudi. Akcija “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018” okupila je  mnogobrojne volontere, koordinatore omladinskih udruženja, kao i učenike osnovnih škola. Mahir Brkić, predsjednik Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje iskazao je svoje zadovoljstvo zbog odziva mladih ljudi, na kojima je najveća odgovornost za očuvanje prirodnih ljepota i sredine u kojoj živimo.

„Nažalost, ove godine nismo bili u mogućnosti organizovati ovu ekološku akciju povodom Dana planete Zemlje, ali to smo učinili danas. Učešće u akciji uzelo je preko 150 volontera, sa područja tri osnovne škole odnosno OŠ „Podlugovi“, OŠ „Hašim Spahić“ i OŠ „Stari Ilijaš“. Akcija je održana u Podlugovima, u Ulici žrtava genocida u Srebrenici, u Starom Ilijašu na lokaciji Industrijska zona i Ilijaš Grad u ulici Kakanjska i Alića gaj. Prikupili smo 150 vreća smeća. Cilj nam je da razvijamo ekološku svijest kod naših građana, kako bismo na najljepši način brinuli o našoj prirodi. Drago mi je da su se učenici odazvali ovoj akciji. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Akifu Fazliću, predsjedavajućem OV Ilijaš gospodinu Mahiru Deviću i direktorima osnovnih škola koji su nas podržali u ovoj akciji. Posebno hvala svim volonterima i koordinatorima koji su na terenu realizovali akciju“, kazao je Brkić.

Čestitamo predsjedniku Brkiću, članovima Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje i svim građanima koji su realizovali akciju “Za čist i lijep naš Ilijaš 2018”.

Povezane objave

Back to top button