ILIJAŠVIJESTI

Udruženje “Budi mi drug” Ilijaš upriličilo drugi prodajni bazar

Drugi prodajni bazar “Upoznaj me!” u organizaciji Udruženja “Budi mi drug” Ilijaš u saradnji sa prijateljima iz OO “Iskoristi dan – Carpe diem” te uz podršku Općine Ilijaš, upriličen je danas.

Na šetalištu u Ilijašu, u tetminu od 9 do 14 sati posjetitelji su mogli kupiti razne proizvode koje su pripremili vrijedni članovi ovog Udruženja. Bazar je upriličen kako bi se prihodi od prodaje iskoristili za izlet. Meliha Mešetović, predsjednica Udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš zahvalila se svima koji su podržali trud i rad članova Udruženja.

„Ovo je naš drugi prodajni bazar. Prvi smo imali u decembru. Većinu sredstava smo prikupili za planirane aktivnosti. Ovo prilikom želim da se zahvalim našim sugrađanima koji su nas podržali. Prošli prodajni bazar imali smo druženje sa djecom. Danas zbog vremenskih prilika nisu bili tu kako bismo sačuvali njihovo zdravlje. Ovo je projekat našeg Udruženja i OO „Iskoristi dan – Carpe diem“. Prodavali smo slike na staklu, dekupaž tehniku, sapune na prirodnoj bazi, ruže od hladnog porculana, itd. Ponuda je bila raznovrsna.

Što se tiče prošle godine, bila je jako aktivna. Iako je bila korona, koristili smo vrijeme da radimo sa djecom i da se družimo. Na kraju svake godine radimo novogodišnje čestitke. Dosta naših sugrađana je podržalo tu aktivnost kupovinom čestitki. Jedan dio sredstava smo skupili za finansiranje prevoza našeg vozača koji dovozi djecu u Udruženje. Nadamo se da će ova godina biti uspješnija od prethodne“, kazala je Mešetović.

Iskrene čestitke upućujemo članovima Udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš na mnogobrojnim aktivnostima i želimo im uspješnu Novu 2022. godinu.

Povezane objave

Back to top button