GALERIJAILIJAŠVIJESTI

Ugodan iftar i druženje uz „Špagetatu“ i prijatelje iz Italije u Udruženju „Zlatne ruke“

Ukomponovati italijanske kancone, bosanske sevdalinke i  narodna kola, sicilijanske špagete i bosanske ćevape u jednu ugodnu večeru – iftar i lijepo druženje  uopće nije teško. Dokazali su to sinoć članovi i članice  Udruženja Lucciano Lama iz Italije i Udruženja ”Zlatne ruke” iz Ilijaša organiziravši „Špagetatu“, druženje uz muziku i hranu a sve u cilju obnove i njegovanja lijepih odnosa i prijateljstva koje grade ova dva udruženja.

Organizacija Lucciano Lama finasirala je opremanje prostorija za rad Udruženja „Zlatne ruke“ prije osam godina.

-Drago nam je da su ponovo sa nama naši prijatelji iz Italije, koji su nam donirali mašine, vezilju, kompjutere i brojnu opremu za udruženje. Drago nam je da žele obnoviti veze i družiti se s nama. Večeras je ovaj divni iftar, gdje su djevojke kuhale špagete, a mi smo se također potrudile da oorganiziramo lijep iftar i večeru. Nadamo se da je ovo nastavak uspješne saradnje, kazala je predsjednica Udruženja „Zlatne ruke“ Ilijaš Zakira Fazlić.

Italijanska nevladina organizacija “Luciano Lama”, aktivna je u Bosni i Hercegovini više od dvadeset godina, bavi se aktivnostima pomoći i obrazovanja, namijenjenim siročadi, djeci i mladima. Njen osnivač  i pravni zastupnik Pino Castellano kaže da „dobra sofra ljude okuplja“.

-Došli smo u posjetu našim dragim prijateljicama u Ilijaš  i organizirali smo ovu divnu Špagetatu, to nam je uvijek zadovoljstvo. Sutra kroz promociju knjige predstavit ću svoj rad kroz 25 godina, svi su dobrodošli. Zahvaljujući Ambsadi BiH promocija će se održati u Zemaljskom muzeju sa početkom u 10 sati i 30 minuta i naravno svi su dobrodošli, kazao je gospodin Castelano.

Zlatne ruke spremne su za nove projekte, a najviše se raduju putovanjima i druženjima, te se nadaju da će obnova ovog prijateljstva omogućiti njihovu posjetu  Siciliji.

 

Povezane objave

Back to top button