Uspješna turneja članova KUD-a „Ilijaš“

Ohrid 2014- drugi nastup 3Članovi  KUD „Ilijaš imali su još jednu uspješnu turneju i boravili su sedam dana u Bečićima – Crna Gora i na Ohridskom jezeru u Makedoniji

-Kombinujući odmor, pripreme i ostvarujući dva svečana nastupa na 8. Internacionalnom  Dječijem Festivalu “Ohridsko sunce” 2014., proveli su još jednu uspješnu turneju.

Provodili su ugodne ljetnje trenutke, a najveću satisfakciju su doživjeli na dva nastupa u konkurenciji 17 KUD-ova iz  Bosne, Turske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Litvanije i Slovačke. U ambijentu amfiteatra, i ispred Doma kulture, pred Ohridskom publikom, veliki aplauz i poklici iz publike su bili dokaz uspješnosti izvođenja koreografija “Igre i napjevi iz Podrinjskog kraja” i “Igre i pjesme iz Ilijaša i okoline”. Tako su prošlogodišnji pobjednici ovog prestižnog Festivala dječijeg stvaralaštva iz oblasti folklora i njegovanja kulture,  tradicije i običaja bosanskih naroda, još jednom osvjetlali obraz građanima Ilijaša, Kantona Sarajevo i jedine nam Bosne i Hercegovine, javljaju iz KUD “Ilijaš”.

Prethodni članakDjeca iz Ilijaša na ljetovanju u Novom Vinodolskom – Hrvatska
Naredni članakPoziv političkim subjektima za učešće u Izbornom programu Radio Ilijaša