ILIJAŠVIJESTI

Veliko finale Sportskih igara mladih u Sarajevu

Veliko finale 8. Sportskih igara mladih održat će se u Sarajevu u periodu od 07.08.-11.08.2018. godine.

Pobjednici gradova/općina domaćina Igara u 2018. godini će imati priliku doputovati u dvije smjene na Veliko finale u Sarajevo. Učešće na Velikom finalu je potpuno besplatno za sve takmičare, što podrazumijeva prevoz, smještaj u Studentskim domovima u Nedžarićima  na bazi punog pansiona. Za učesnike je obezbjeđen cjelodnevni sportsko-zabavni program.

Pobjednici Regionalnih takmičenja dolaze u Sarajevu, u dvije smjene tokom mjeseca avgusta. Na Finalnom takmičenju u Sarajevu sudjelovat će preko 1.900 djece iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pobjednici Finalnog takmičenja u Sarajevu imat će priliku učestvovati na Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Pored djece iz Bosne i Hercegovine nastupit će još ekipe iz Hrvatske i Srbije. 

Direkcija Sportskih igara mladih za 2019. godinu planira da posjeti 38 bh. gradova. Kao zagrijavanje za rekordan broj gradova u 2019. Igre će u mjesecu septembru organizovati SIM Turneju radosti u šest gradova/općina kao pripremu tih gradova/općina za narednu godinu.

 

Povezane objave

Back to top button