ILIJAŠVIJESTI

Vrtić Ilijaš posjetom Sportskoj dvorani obilježio Sedmicu sporta i zdravlja

Vrtić Ilijaš je u sklopu Sedmice zdravlja i sporta posjetio Javnu ustanovu “KSC i Radio Ilijaš” i Sportsku dvoranu u Ilijašu dana 15.02.2023. godine.

Kako bi mališanima bilo jasno za šta dvorana služi dočekali su ih sportaši i Karate klub “Rašid Buća” sa legendarnim trenerom karatea,  gospodinom Raifom Bućom i članovima Karate kluba, divnom djecom i rekvizitima za sportske igre.

Zajedno sa sportašima našega grada djeca su provela divan sportski sat i saznala kako je biti karatista, šta je sport, kako se izvode vježbe. Ovim putem vrtić Ilijaš se zahvaljuje direktoru JU KSC I Radio Ilijaš gospodinu Nerminu Hodžiću na ustupljenoj dvorani, poklonima za djecu a treneru Raifu i njegovim zdravim članovima kluba na zdravom jutru i probuđenom željom i saznanjima o sportu u zatvorenim prostorima. Radio Ilijašu na medijskoj pažnji. Djeca su pokazala i određene sposobnosti , spretnost i okretnost kod svih ponuđenih igara i vježbi, kazala je Sanja Fejzić, odgovorni odgajatelj Vrtića Ilijaš.

Poruka iz Vrtića Ilijaš u ovoj sedmici bi bila: Pokret i igra je bitan segment rasta i razvoja. Motivišimo jedni druge i na prisustvo sporta u životu jer kroz njega možemo biti samo bolji ljudi.

   

Povezane objave

Back to top button