Završen 15. Auto Rally Ilijaš

U okviru zabavnog programa Manifestacije „Ilijaški dani“ ove je nedjelje na poligonu TC Bingo održan tradicionalni 15. Auto Rally Ilijaš u organizaciji AMK Ilijaš.

Ove godine nastup je imalo preko 30 takmičara iz brojnih klubova i gradova iz naše zemlje i inozemstva:Tuzla,Jajce,Novi Travnik,Istočno Sarajevo, Ilijaš,Zenica koji su sa dvije vožnje svojim umijećem, brzinom i neustrašivošću oduševiti ljubitelje automobilizma iz Ilijaša, Vogošće, Visokog, Breze, Sarajeva, Olova, Semizovca.

AMK Ilijaš obezbijedio je brojne nagrade za najbolje vozače i timove koji su nastupiti na ovom takmičenju, a koji se boduje za državni šampionat.

Prvo mjesto u Klasi I pripalo je Aliji Karabašiću iz SAK “KOMOTIN”Jajce, dok je Salko Duranović iz istog kluba osvojio drugo mjesto. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojio je naš Antonio Mirčić iz AMK Ilijaš.

Poredak u Klasi II izgleda ovako: prvo mjesto Nihad Atiković  TUZAMK Tuzla,drugo mjesto Mesud Krpo AK “JAJCE”Jajce, dok je trećeplasirani bio Dženan Musa AMK ILIJAŠ.

Klasa III: 1. Anto Papić AK “MLADOST” Novi travnik, 2. Sejfo Muhić TUZAMK Tuzla i treće mjesto Tarik Fazlić AMK Ilijaš.

Najbolji klubovi: TUZAMK Tuzla, AMK ILIJAŠ, SAK”KOMOTIN” Jajce.

Za najbolje ženske takmičare proglašene su Amina Harambašić AK “JAJCE”Jajce i Alma Herak-Hodžić AMK ILIJAŠ.

Najstariji takmičari bio je Sejfo Muhić TUZAMK Tuzla, a najmlađi Tarik Krpo AK”JAJCE” Jajce. U kategoriji invalida najbolji je bio Sejfo Muhić.

Prethodni članakU utorak polaganje za zvanja u organizaciji KK „Rašid Buća“
Naredni članakHit komedija „Ja, Bosanac“ u kino sali Ilijaš