Završen 26. Memorijalni turnir “Azmir Halilović”

Memorijalni turnir „Azmir Halilović“ 2022. održan je u Sportskoj dvorani Ilijaš. Upriličen je u sklopu Programa obilježavanja povodom 30. godišnjice granatiranja i prisilnog iseljavanja civilnog stanovništva Solakovića i u čast šehida Azmira Halilovića i svih šehida koji su dali svoje živote na ovom prostoru.

Azmir Halilović, član Organizacionog odbora Memorijalnog turnira „Azmir Halilović“ zahvalio se svim učesnicima na fer play igri, kako to i dolikuje ovom turniru.

„Ovo je bio 26. po redu Memorijalni turnir „Azmir Halilović“ u čast šehida Azmira Halilovića i svih šehida sa područja mjesne zajednice Ljubina. Bila je malo drugačija organizacija nego ranijih godina. Naime, poslali smo poziv za četiri ekipe i sve su se odazvale. Ovo su rezultati turnira:

  1. Sajmir
  2. Misoča
  3. Antalya

FAIR PLAY: Raja veterani

Najbolji golman: Safet Vražalica iz ekipe Sajmir. Iz iste ekipe najbolji strijelac i trofej odnosno igrač koji najviše podsjeća na igru Azmira Halilovića osvojio je Saudin Delija.

U ime Organizacionog odbora želim da se zahvalim svim učesnicima ovog turnira. Zaista je prošao u fer play igri i bio je u punom smislu riječi memorijalni turnir bez ikakvih problema“, kazao je Halilović.

Organizatori su najavili da će sljedeće godine biti omogućeno učešće većem broju ekipa.

Azmir Halilović u svojoj mladosti bavio se sportom,a najviše nogometom i bio je jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih nogometaša u svom kraju, ali i šire. Početkom agresije na BiH uključio se aktivno u organizaciju i odbranu BiH i bio pripadnik rezervnog sastava Policijske stanice Ilijaš koja je tada bila izmještena na područje mjesne zajednice Ljubina u Solakoviće.  Odlikovan je Srebrnom policijskom medaljom za iskazano požrtvovanje i hrabrost. Turnir egzistira od 1997. godine kada je organizovan prvi Memorijalni turnir u malom nogometu u Podlugovima.

 

Prethodni članakLiga nacija: Zmajevi večeras gostuju Crnoj Gori, uživo na BHT1 i bhrt.ba od 20:35
Naredni članakNovih sjajnih 11 medalja za članove KK “Rašid Buća”