U Sportskoj dvorani Ilijaš večeras je završen  malonogometni turnir Tempo cup Memorijal “Hašim Spahić”, koji se organizovao u okviru obilježavanja godišnjice pogibije majora Hašima Sapahića, u organizaciji boraca “Unija veterana” Ilijaš i  Škole fudbala “Tempo” Ilijaš. Na turniru su učestvovali  dječaci uzrasta od osam do 12 godina iz Ilijaša, Breze, Vogošće, Sarajeva, Visokog i Vareša.

Najbolje ekipe su stigle do samog kraja takmičenja, odnosno finala, te osvojenih medalja i pehara. Dječaci 2010. godište odigrali su svoje finalne utakmice. Prvo mjesto osvojio je “Tempo” Ilijaš pobijedivši Rudar Brezu rezultatom 1-0. Za treće mjesto igrale su ekipe OFK Biser i MNK “Vogošća”, OFK Biser je slavio minimalnim rezultatom 1-0. Za najboljeg golmana proglašen je Ajdin Bukva, najbolji strijelac Daris B., i najbolji igrač Daris Ahmetspahić iz “Tempo” Ilijaš.

U finalu generacije 2011. godište igrali su “Tempo” Ilijaš i  FK “Liješeva” Visoko, gdje je gost rezultatom 0-1 slavio. Treće mjesto osvojila je ekipa KMF Vogošća. Za najboljeg golmana proglašen je Ismar Spahić, najbolji strijelac bio je Sulejman Bajrić i najbolji igrač Orhan Amer.

Talentovani dječaci “Tempo” Ilijaš i UNIS Vogošća generacija 2012, igrali su  finale, a pobjedu je odnio tim iz Vogošće sa visokim rezultatom od 0-4.Treće mjesto osvojila je ekipa KMF Vogošća. Za najboljeg golmana proglašen je Fadil Zukić, najbolji strijelac na turniru godište 2012. bio je Ismail Mumunović, a najbolji igrač Ajdin Numinović.

Posljednju utakmicu na turniru odigrali su dječaci 2013. godište. Prvo mjesto pripalo je klubu “Tempo” Ilijaš, drugo mjesto osvojio je MNK Vogošća, a treće mjesto osvojili su dječaci iz UNIS Vogošća.

Nakon završenih utakmica dječaci iz klubova imali su historijski čas o majoru Hašimu Spahiću. Enes Durak ratni komadant 126. Brdske brigade Ilijaš istakao je da je Hašim Spahić bio borac koji je podredio život svom narodu, te  žrtvovao sve za svoju domovinu.

Organizatori su se zahvalili svim ekipama i njihovim trenerima na učešću, a posebno Udruženju djece s poteškoćama u razvoju “Budi mi drug” koji su danas odigrali revijalnu utakmicu.

Nosilac cjelokupnih aktivnosti pored JOB-a Ilijaš je i koordinacija boračkih udruženja uz podršku Općine Ilijaš i Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Share.

Comments are closed.