U prostorijama Društvenog centra Ilijaš-Mrakovo, 16. februara 2019. godine održana je edukativno-kreativna radionica za djecu u okviru projekta “Centar za sve“, koji se realizuje uz podršku Fondacije Networks, UNDP-a i Općine Ilijaš.

Na  radionici je učestvovalo 70 djece iz Mjesne zajednice Mrakovo te Udruženja “Budi mi drug“  kao i  15 učenika i učenica Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović”, koji pohađaju predmet Društveno korisno učenje, te članovi Vijeća učenika škole. Radionicu su vodile Elma Čutura i Melisa Kišić iz Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem”, koje su za ovu priliku pripremile niz zanimljivih i kreativnih aktivnosti i igara za djecu.

-Kroz edukativno-kreativne radionice želimo poticati okruženje u kojem će se suzbijati stvorene predrasude, razvijati tolerancija  i altruizam, prije svega u MZ Mrakovo i Društevnom centru a zatim i u čitavoj lokalnoj zajednici.  Naša želja je i da potaknemo srednjoškolce na društveno korisno učenje, volontiranje te ih želimo upoznati sa postojanjem prostora, odnosno Društvenog centra u Ilijašu,  u kojem mogu ostvariti svoje ideje, organizovati susrete, edukacije i seminare, istaknula je stručna saradnica za obrazovanje, pitanja mladih i NVO sektor Općine Ilijaš Enisa Mešetović.

U realizaciji aktivnosti učestvovali su predstavnici MZ Mrakovo, Općine Ilijaš, Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe Diem”, Udruženje roditelja za podršku djeci sa posebnim potrebama “Budi mi drug” i Srednjoškolsko gcentra “Nedžad Ibrišimović”.

Naredne subote, 23.februara 2019.godine u prostorijama Društvenog centra Ilijaš – Mrakovo održat će se još jedna radionica sa djecom i mladima iz Udruženja “Budi mi drug”.

Share.

Comments are closed.