U prostorijama PREPOROD-a Ilijaš (KSC i Radio Ilijaš) upriličeno  je pružanje usluga tretman masaže i hidžame za žene, od 04.-06.12.2018 godine ( UTORAK-ČETVRTAK) u terminu od 10-19:00 sati. Naime, naša sugrađanka Ševala Dilibajrić-Dovadžija, svojim radom hidžame i masaže za koje posjeduje i certifikate, organizovala je humantarnu akciju za Aminu Bradić, i sve posjetiteljke koje su platile uslugu, učinile su humanu gestu za našu Aminu. Sav prikupljeni novac gospođa Delibajrić-Dovadžija uručila je Amini u iznosu od 810,00 KM te se zahvalila našim sugrađankama koje su podržale ovu humantarnu akciju.

„Drage moje sugrađanke, mnogo Vam hvala  što ste se u ovolikom broju odazvale humanitarnoj akciji za Aminu Bradić, i onim koje nisu došle na tretman  a poslale novac . Žao mi je što nisam mogla prihvatit sve narudžbe jer su zaista svi termini u poslijepodnevnim satima bili zauzeti . Ipak, uspjele smo zajednički prikupiti 810 KM. Molim Allaha dž.š. da Vas mnogostruko nagradi i da vam svima uveća vašu nafaku a da našu Aminu izliječi i olakša njoj i njenoj porodici“, poručila je gđa. Delibajrić-Dovadžija.

Hidžama predstavlja puštanje krvi u terapeutske svrhe. Pomoću čašica sa vakumom vrši se akumulacija kapilarne krvi na jedno mjesto, te se zarezivanjem sterlilnim instrumentom ta krv pomoću vakuma izvlači iz organizma. Hidžama djeluje na način da vrši eliminaciju toksičnih materija, poboljšava prokrvljenost tkiva, a samim tim i oksigenaciju kao i razmjenu materija. Hidžamom se rješavate napetosti, bola, hroničnog umora. Organizam dobija dodatnu snagu, a imuni sistem popravlja nastale greške.

Share.

Comments are closed.