U okviru obilježavanja 74. godine JU “Djeca Sarajeva”, svi vrtići su imali veoma bogate sadržaje i aktivnosti.

Vrtić Ilijaš je ove godine kroz tradicionalnu “Kestenijadu” otvorio program Dana JU “Djeca Sarajeva”, kao i proslavio jubilarnu dvadesetu godišnjicu postojanja, koji ima za cilj promociju i značaj predškolstva u sistemu odgoja i obrazovanja,  ali i šire društvene zajednice.

Djeca su sa pjesmom i recitalom pozdravila prisutne.

Starija grupa djece je učestvovala i u takmičarskim igrama, tom prilikom su pokazali svoju spretnost i okretnost, te odličnu grupnu saradnju.
Tim vrtića” Ilijaš” ovom prilikom se zahvaljuje roditeljima na prisustvu i pomoći pri realizaciji ove jesenje aktivnosti.

Odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”, Sanja Fejzić se zahvaljuje svima koji su svojim prisustvom uveličali obilježavanje tradicionalne “Kestenijade”, kao i proslavu jublarnih 20. godina postojanja vrtića “Ilijaš”.

-Danas u vrtiću „Ilijaš“ obilježavamo Dane JU „Djeca Sarajeva“ . Naša ustanova „Djeca Sarajeva“ starta sa 32 vrtića što je nama jako drago. U sklopu  JU „Djeca Sarajeva“ od 1999. godine datira i naš vrtić „Ilijaš“ koji je bio prije u svojstvu općine Ilijaš. Mi ove godine proslavljamo naših jubilarnih 20. godina, pa zbog toga ovu našu jesenju tradicionalnu „Kestenijadu“ smo uvelićali pozivom i Javnih ustanova u našem gradu sa kojima sarađujemo tokom ovih godina. Danas su nastupile dvije odgojne grupe, ali inače imamo tri odgojne grupe. Naša djeca su spremila  jesenje recitacije, pjesmice i uz saradnju sa školom fudbala „Tempo“  igrice za djecu, a kasnije i zakuska za zvanice. Hvala i Vama  JU KSC i Radio Ilijaš koji ste danas tu da sa nama uveličate ovaj divan dan, kazala je Fejzić.

U ime načelnika Općine Ilijaš, prisutnima se obratila Sanja Zagorac- Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, koja je istakla da vrtić „Ilijaš“ iz dana u dan postaje sve ljepše mjesto za boravak mališana.

Nakon svih loših dešavanja koja su se desila tokom prethodnog rata, uspjeli smo prije 20. godina vratiti ovu ustanovu u funkciju na radost naših mališana kao i na radost njihovih roditelja. Tako da je meni puno draži jubilej povodom 20. godina rada vrtića „Ilijaš“. Trudili smo se u svih protekih 20. godina da stvaramo što bolje uslove za njihov boravak u vrtiću „Ilijaš“. Krenuli smo od jednog potpuno devastiranog objekta, a evo danas imamo prizemlje potpuno funkcionalno opremljeno sa novom fasadom, novim krovom, stolarijom, novim podnim oblogama, led rasvjetom, kao i ograđenim dvorištem. Mislim da iz dana u dan ova Ustanova postaje sve ljepše mjesto za boravak naše djece. Ono što bi smo željeli uraditi u naredom periodu jeste da saniramo sprat ovog vrtića koji bi nam omogućio da radi najmanje još dvije odgojne grupe i u velikim smo pregovorima sa resornim Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS koji bi trebali da sufinansiraju taj projekat uz učešće Općine Ilijaš. Nadam se da ćemo do septembra naredne godine imati potpuno adaptiran i funkionalan objekat vrtića „Ilijaš“, kazala je Zagorac-Jozić.  

JU “Djeca Sarajeva” Vrtić “Ilijaš” dodjelili su zahvalnice Ustanovama koje su doprinjele podršku u radu ove Ustanove.

Share.

Comments are closed.