ILIJAŠVIJESTI

Učenici OŠ”Stari Ilijaš”defilirali ulicama Ilijaša: Neka vaši ciljevi budu visoko postavljeni!

Maturanti Osnovne škole “Stari Ilijaš“ iz Ilijaša obilježili su danas završetak devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja okupljanjem ispred škole, te defileom kroz Ilijaš. Ovo je druga generacija koja je svih devet razreda završila u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Direktor škole Adem Alić uputio je čestititke na svim uspjesima i rezultatima koje su postigli tokom devetogodišnjeg školovanja.

“Život piše zanimljive priče, a vaša je, u svakom pogledu, posebna.Bili ste jedna zanimljiva i drugačija generacija, nekako posebno pozitivna, vesela, nasmijana i duhovita. Ostavili ste u školi, i u životima svojih razrednika i nastavnika poseban trag. U školi će iza vas ostati upisane vaše uspomene, strahovi od ispitivanja, prve simpatije, mnoga putovanja, izleti i različite aktivnosti u kojima ste sudjelovali. Sve te uspomene čekat će vas strpljivo ukoliko koji put navratite do škole. Zapisane za vječnost. Budite svoji i s ponosom nosite ime svoje škole i grada kud god krenuli. Vi ste naša najbolja promocija, vi ste naši ambasadori” poručio je Alić.

Omladinci, njih 74 otvara se život, tako divan i izazovan, tako bogat i neistražen.

“Dragi maturanti, nastavnici su se trudili prenijeti vam svoje znanje, pripremiti vas za ono što vas čeka i dati vam podršku na putu koji je pred vama. Iz razgovora s njima vidim koliko im je stalo da se uspješno upišete u željene škole, da vas doživljavaju kao svoju djecu i raduju se svakom vašem uspjehu. Savake godine kada jedna generacija odlazi, nastavnici shvataju koliko je predivan njihov posao.  Biti dio vašeg života i geldati vas kao izrastate u mlade ljude željne osvajanja horizonta budućnosti, neprocjenjivo je” kazao je direktor Alić.

Neka ne bude tužan završetak, jer svaki kraj je novi početak.

Za uspjeh u životu važna je upornost, ne odustajati nikad velika je mudrost.

Neka vaši ciljevi budu visoko postavljeni, od srca vam želim da svi budu ostvareni.

Sretno dragi maturanti!

 

Povezane objave

Back to top button