BIH

Kenan Dautović novi načelnik Travnika, u Foči Mujo Sofradžija

Stranka demokratske akcije (SDA) proglasila je pobjedu svoga kandidata, Kenana Dautovića, na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Tahir Lendo objavio je u nedjelju navečer da je Dautović u izbornoj utrci pobijedio Harisa Kanižu, kojeg je kandidirala koalicija “Naša travnička priča” koju čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i Pravda i Naša stranka.

“Travnik je dobio još jednom načelnika iz SDA i on će, ako Bog da, biti načelnik svih građana ovog našeg prelijepog grada,” kazao je Lendo.

 Na prijevremene izbore za načelnika općine Travnik izašlo je 12.827 građana, odnosno 27,3 posto registriranih birača.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Foča/Ustikolina u Federaciji BiH (FBiH), na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mjesta, najviše glasova birača dobio je nezavisni kandidat Mujo Sofradžija.

Sofradžija je dobio 26,31 odsto glasova, dok je Mensad Arnaut (NBL-A-SDA “Zajedno za Ustikolinu”) osvojio 25,78 odsto povjerenja birača.

Mensud Borović (SDA) dobio je 24,60 odsto glasova, a nezavisni kandidat Mensura Karahodža 23,32 odsto glasova, objavljeno je na sajtu Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Važećih listića bilo je 935, što je 99,68 odsto, praznih listića nije bilo, dok su tri listića, odnosno 0,32 odsto bila nevažeća po drugim kriterijumima.

U Ustikolini je na jučerašnjim izborima pravo glasa imalo 1.605 birača, koji su mogli da glasaju na četiri biračka mjesta.

Povezane objave

Back to top button