VIJESTI

Općina Ilijaš uvodi novi standard ISO 9001:2015

Općina Ilijaš je proteklih mjeseci intenzivno radila na prelasku na novi standard međunarodne kvalitete ISO 9001:2015. Održane su radionice sa članovima Tima za kvalitet Općine Ilijaš, kojim su rukovodili ovlašteni auditor cetifikacijske kuće “Bureau Veritas“ Nijaz Alispahić i menadžerica za kvalitet u Općini Ilijaš Muvedeta Fazlić.
Politika kvalitete Općine usklađena je sa novim standardom, kao i Poslovnik kvaliteta, a radilo se i usklađivanje ostale dokumentacije. Svi interni auditori u Općini Ilijaš uspješno su položili ispite, a danas se provedi interni audit koji će potvrditi spremnost organizacije za prelazak na novi standard. U mjesecu decembra bit će proveden certificirajući audit za međunarodni standard ISO 9001:2015.
Aktivnim radom i zalaganjem menadžera i tima za kvalitet, kao i cijele organizacije, posljednih mjeseci sistem je usklađen i sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda ISO 9001:2015.
Općina Ilijaš je do sada primjenjivala ISO 9001:2008, a prelaskom na novi standard teži se unaprjeđenju rada organa uprave, njegovom poboljšanju, a u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima.

Povezane objave

Back to top button