Na zadovoljstvo svojih najmlađih korisnika, Biblioteka Ilijaš obogatila je svoj knjižni fond  novim edukativno-kreativnim slikovnicama za djecu.

Važnu ulogu na kognitivni, emotivni i socijalni razvoj djeteta od najranije dobi ima knjiga, to jest, slikovnica, koji mnogi autori definiraju kao prvu knjigu djeteta koja ima zabavnu, informacijsko-odgojnu, iskustvenu, estetsku i govorno-jezičnu funkciju.

„Ako čitanje bude zabavno, dijete će ga zavoljeti. Ako ne bude, bježat će od njega kao od kuge.“

Tako u Biblioteci sada možete pronaći sljedeće naslove: Nevjerovatne rukotvorine, Optičke iluzije, 20 iznimnih dječaka koji su promijenili svijet, Oblikovanje plastelinom, Slikotvorine i brojne druge. Teme i lekcije iz ovih slikovnica bit će korištene kao motiv u dječijim radionicama koje uskoro pripremamo, kazala nam je bibliotekarka Jasmina Masnopita.

Slikovnica je prva knjiga djeteta stoga je vrlo važna za dijete i za njegov razvoj. Većinom odgajatelji, a ponajviše roditelji, zanemaruju vrijednosti slikovnice i koliko je ona sama važna za dijete i koliko je važno čitati je svakodnevno djetetu. Slikovnice utječu na razvoj spoznaje kod djeteta, rješavanje problema, također pružaju dobru zabavu djetetu, a najviše edukaciju. Razlikujemo više vrsta slikovnica kao što su npr. problemske, edukativne, odgojno-obrazovne, zabavne itd.

Slušajući priče iz slikovnica od najranije dobi djeca stvaraju podlogu za savladavanje preostalih vještina, a to su govorenje, čitanje i pisanje.

Stoga, dragi mališani i roditelji požurite u Biblioteku  i posudite svoj prozor u zabavni svijet već danas.

Share.

Comments are closed.