ISTAKNUTOUncategorized

Hiljade ljudi u tužnoj povorci: Šaban Šaulić sahranjen uz pjesmu “Ne plači, dušo”

Jedan od najboljih pjevača narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je danas u 15 sati na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana u Beogradu. Sahrani su prisustvovali članovi porodice, prijatelji i brojne Šabanove kolege. Šaulić je sahranjen uz pjesmu koju je posvetio svojoj supruzi Gordani “Ne plači, dušo”, a koju je objavio davne 1984. godine.

Gordana Šaulić posljednji put je poljubila kovčeg svog voljenog supruga, a kćerke Ilda i Sanela, kao i sin Mihajlo su bili neutješni.

“Dokle god je njegove muzike, on će živjeti s nama, kralj, otac, kum, deda… Želim da vam se zahvalim, svima koji ste došli. Neka mu je vječna slava”, održao je govor na sahrani Šabanov sin Mihajlo.
Na poseban način od svog voljenog kuma Šabana Šaulića oprostili su se Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš. Na Novo groblje donijeli su vijenac u obliku krune za kralja narodne muzike Šabana Šaulića, piše Blic.rs.

Sahrani su prisustvovale brojne poznate ličnosti poput Dragana Ćirića, Save Miloševića, Milana Vasića, Zorice Brunclik, Vesne Zmijanac, Dragane Mirković i mnogih drugih.

Prije sahrane je u Skupštini grada Beograda održana komemoracija kojoj su prisustvovali porodica, veliki broj kolega i političara iz Srbije.

Podsjećamo, Šaban Šaulić poginuo je 17. februara u teškoj saobraćajnoj nesreći kada je nakon nastupa u njemačkom gradu Bilefeldu krenuo na aerodrom. S pjevačem su u automobilu bili i njegov kum Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić koji je preminuo dan nakon nesreće.

Povezane objave

Back to top button