GALERIJAREPORTAŽEVIJESTI

Konstantan razvoj ilijaške fabrike namještaja “Kalea”

10845750_766091036790881_9079205289234849714_oFabrika namještaja “Kalea” osnovana je 1996. godine. Od samog početka definisala je ciljeve koji su doprinijeli razvoju uspješne kompanije. Inspirisana je idejom da proizvodi kvalitetan namještaj po najnovijim trendovima, na osnovu čega je izgradila prepoznatljiv brend na domaćem ali i na ino tržištu. Misija kompanije “Kalea” je da se prilagođava zahtjevima kupaca u skladu sa modernim stilom življenja. Fabrika namještaja “Kalea” je jedna od vodećih kompanija koja proizvodi kako tapacirani tako i pločasti namještaj po mjeri. Za „Reportažu o ilijaškim privrednicima“ razgovarali smo sa Anelom Spahić, PR Menager fabrike namještaja „Kalea“.

Luxx3„Trudimo se kupcima nuditi uvijek više, stalno graditi svoj kredibilitet i imati na umu zadovoljstvo i vjernost kupca. Uz kontinuirano unapređenje proizvoda sa vrhunskim mebl štofovima i modernim dizajnom, proizvodimo više od 50 modela tapaciranog namještaja. Izrađujemo američke plakare, kuhinje, kancelarijski namještaj po mjeri, te pružamo usluge opremanja dnevnih boravaka, dječijih i spavaćih soba, hotela i restorana“ kazala je Anela.

Fabrika namještaja „Kalea“ je u samom početku bila manja firma koja se bavila isključivo proizvodnjom tapaciranog namještaja. Vremenom,  kako se firma razvijala došlo se na ideju za proizvodnjom i pločastog namještaja.

Queen„Trenutno proizvodimo kako tapacirani tako i pločasti namještaj po mjeri i zahtjevima kupca. Prepoznavanjem kvaliteta koji nudi „Kalea“ u zadnjih nekoliko godina doživjeli smo veliku ekspanziju što dovoljno govori i broj novootvorenih salona, kao i sve veća potražnja, kako domaćeg tako i INO tržišta. „Kalea“ trenutno ima 8 maloprodajnih salona i to u Sarajevu, Mostaru, Vitezu, Banja Luci, Bihaću, Jelahu, Neumu i Dubrovniku, te 50 veleprodajnih salona širom BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Fabrika namještaja „Kalea“ trenutno zapošljava 185 radnika. U našem asortimanu tapaciranog namještaja od sada možete naći i nove proizvode kao što su Queen spavaće sobe, sjedeće garniture i fotelje, Princess sjedeće garniture i fotelje“ kazala je Anela.

U 2015. godini otvorena su dva nova salona namještaja „Kalea“ u Vitezu i Jelahu. Zbog rasta tržišnog udjela planirano je i povećanje broja zaposlenih, prijem mladog i stručnog kadra, otvaranje novih maloprodajnih salona i investiranje u novu opremu i tehnologiju. Fabrika namještaja „Kalea“ nalazi se u Ilijašu, Bosanski put b.b. i tu se nalazi cjelokupan pogon tapaciranog i pločastog namještaja. To je centralno mjesto proizvodnje gdje se proizvede cca 20-30 garnitura dnevno. Planovi su da se šire malopodajni saloni prema Hrvatskoj.

Fabrika namještaja „Kalea“ nagradila je pet slušatelja Radio Ilijaša sa po dva ukrasna jastuka:

1.Nusret Halilvić 2. Čutura Almin 3. Ahmedović Mediha 4.Enisa Salkić 5. Remzija Šehić

 

Povezane objave

Back to top button