BIHVIJESTI

Lana Pudar osvojila šesto mjesto na Evropskom prvenstvu u disciplini 100 metara delfin

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je osvojila šesto mjesto u utrci na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Lana je 100 metara preplivala za 56.91 sekundi, što joj je bilo dovoljno za šesto mjesto.

Zlato je osvojila Šveđanka Louise Hansson (55.37), srebro Njemica Angelina Kohler (55.50), a bronzu Anna Ntountounaki (55.98).

Podsjetimo, bh. sirena je jučer zauzela deveto mjesto u polufinalu s vremenom 57.44 sekundi i nije izborila direktan plasman u polufinale, no bila je prva rezerva, a nakon što je jutros Italijanka Giulia D'Innocenzo otkazala nastup u finalu, dobila je priliku takmičiti se u finalu.

Tu priliku je prihvatila objeručke i napravila još jedan veliki rezultat u svojoj karijeri samo 40 dana prije svog punoljetstva.

Pudar može biti zadovoljna nastupom u Otopeniju s obzirom da je prekjučer osvojila bronzu u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin s vremenom 2:04.55, što je ujedno i novi evropski juniorski rekord.

Lana nakon takmičenja u Otopeniju ima 20 medalja sa velikih takmičenja. Ona u svojoj kolekciji ima devet evropskih juniorskih, tri svjetske juniorske, dvije mediteranske, dvije sa Svjetskog kupa, jednu svjetsku seniorsku, te tri evropske seniorske medalje.

(klix)

Povezane objave

Back to top button