SPORTVIJESTI

Međunarodni turnir „Cvijet Srebrenice 2022“: Prvo mjesto osvojila ŠF „TEMPO“ Ilijaš

U ilijaškom naselju Ljubnići održan je prvi Međunarodni nogometni turnir „Cvijet Srebrenice 2022“ u odličnoj organizaciji NK „Jedinstvo“ Ljubnići, a dio je programa Manifestacije “Ilijaški dani”. Nastupilo je osam ekipa iz Turske, Srbije,Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Vremenski uvjeti nisu išli na ruku učesnicima i prisutnim ljubiteljima nogometa,jer prvi dio turnira koji se je igrao po grupama odigran je po pretoplom vremenu gdje je temperatura bila 34 stepena, a završnica meča igrala se po ogromnoj kiši a temperatura je bila samo 20 stepeni. No sve to nije spriječilo ekipe da pruže zanimljive, neizvjesne, atraktivne mečeve a koji su oduševili prisutne gledatelje cjelodnevnog programa. U prvom polufinalu  NK Jedinstvo (Ljubnići)  sa  1:0 savladalo je FK Mladost (Župča).U drugom polufinalu  ŠF „TEMPO“ Ilijaš tek boljim izvođenjem penala (2:0)  pobijedila je FK „OZREN“ Semizovac.

U meču za treće mjesto OZREN je pobijedio Mladost sa 1:0, a u velikom finalu viđena je sjajna nogometna prednost, a slavila je ekipa ŠF „TEMPO“ Ilijaš sa 2:0 protiv ekipe NK Jedinstvo.Pehar za fer plej pripao je ekipi FK Mladost. Specijalni žiri za najboljeg igrača proglasio je Tarika Demirovića (Š.F.TEMPO), najbolji golman je Ismar Spahić (Š.F. TEMPO)  a najbolji strijelac je Adin Mulić (NK Jedinstvo). Najbolji timovi i pojedinci dobili su pehare i atraktivne nagrade, a svi učesnici, kao i službena lica turnira, dobili su medalje kao znak sjećanja na ovaj memorijalni turnir na kome su nastupili  igrači 2011 godište i mlađi.

Tekst i foto: Rešad Mamela

Povezane objave

Back to top button