BIHILIJAŠSPORTVIJESTI

Memorijalni turnir “Fikret Fazlić-Fikro 2024” ovog vikenda u Sportskoj dvorani Ilijaš

U znak sjećanja na velikog trenera i idejnog tvorca Stonoteniskog kluba ” Hašim Spahić ” iz Ilijaša rahmetli Fikreta Fazlića u subotu i nedelju u Sportskoj dvorani Ilijaš održava se VI tradicionalni memorijalni turnir u stonom tenisu u organizaciji STK ” Hašim Spahić ” i Kulturno-sportskog centra i Radio Ilijaš. Pored rahmetli Fikreta, ovo će biti prilika da se sjetimo i prvog predsjednika Skupštine kluba rahmetli Rame Marukića i našeg velikog prijatelja, donatora i stonotenisera-veterana rahmetli Nuhanović Muriza-Nuhana.

Turnir se boduje za rang liste Stonoteniskog saveza BiH i igra se u kategorijama: NAJMLAĐI KADETI/KADETKINJE, MLAĐI KADETI/KADETKINJE, KADETI/KADETKINJE, JUNIORI/JUNIORKE, SENIORI/SENIORKE I VETERANI.

Očekuje se učešće 230 igrača i igračica iz Prijedora, Kotor Varoši, Banja Luke, Srbca, Modriče, Ključa, Doboj Istoka, Gračanice, Tuzle, Lukavca, Ljubuškog, Zenice Viteza, Kaknja, Prozor- Rame, Sarajeva, Jajca, Maglaja, Žepča, Breze i Ilijaša.

U Ilijašu se očekuje praznik stonog tenisa i niz uzbudljivih i intresantnih mečeva. Intersantno je napomenuti da je potvrđena teza da je stoni tenis najmasovniji pojedinačni sport na svijetu što potvrđuje činjenica da na turniru učestvuje najmlađi učesnik koji ima osam godina, a najstariji ima  82 godine, javljaju iz STK “Hašim Spahić”.

Povezane objave

Back to top button