MIKROFIN – “hitno kad je bitno”

MikrofinMikrofin je mikrokreditno društvo iz Bosne i Hercegovine koje se bavi kreditiranjem. Od svog osnivanja 1997. godine, Mikrofin je regionalni lider u oblasti mikrofinansija. Trenutno ima preko 50.000 zadovoljnih klijenata i 69 poslovnica širom zemlje. Mikrofin je na čelu domaće finansijske grupacije koju pored Mikrokreditnog društva čine još i MF banka, Mikrofin Osiguranje i Mikrofin Invest. O poslovanju Mikrofina razgovarali smo sa šeficom filijale u Zenici, Sanjom Babić-Halilović.

 “Mikrofin se bavi kreditiranjem preduzetnika, poljoprivrednika i stanovništva. Okosnica našeg poslovanja je ulaganje u mikro biznise, a tu ubrajamo i samostalne preduzetnike i poljoprivredna gazdinstva. Smatramo da ih time osposobljavamo da postanu važan faktor ekonomskog oporavka u našem kriznom okruženju” kazala je Sanja.

 Proizvodi

sanjaOno što je zanimljivo za preduzetnike je Kredit podrške – ako ste se našli u situaciji da imate nekoliko kredita, ovaj kredit vam omogućava da ih sve objedinite u jednu mjesečnu ratu, u iznosu koji je u skladu s vašim potrebama.

“Takođe, ovaj kredit se plasira po znatno povoljnijim kamatnim stopama nego što je to slučaj na drugim proizvodima i nego što je slučaj u drugim mikrokreditnim organizacijama. Mikrofin preduzetnicima nudi i redovne kredite i kratkoročne pozajmice” kazala je Sanja.

Društveno-odgovorno poslovanje

djecija-sedmica-obdaniste-visoko-26Ono što je sastavni dio poslovanja, a na koji su posebno ponosni uposelnici MIKROFIN-a i koji vrlo rado ističu je ulaganje u zajednicu u kojoj svi živimo i radimo.

“ Mikrofin je domaća firma, naši zaposleni žive ovdje, njihova djeca idu u lokalne škole i vrtiće, tako da je nama jako bitno da se unaprijedi svaki aspekt života u BiH. Trudimo da što je više moguće pomognemo svom okruženju. Ovo je posebno vidljivo kada se radi o djeci i ustanovama koje bave njihovim zdravim rastom i sretnim odrastanjem. Mikrofin svake godine odobri desetine donacija školama, vrtićima, dječijim bolnicama, bibliotekama, domovima za nezbrinutu djecu i udruženjima za djecu bez roditeljskog staranja” kazala je Sanja.

 Posebna ulaganja su izdvojena za vaspitno-obrazovne ustanove, jer osoblje ove firme smatra da je obrazovanje ključni element zdravog i naprednog društva, a opet, svi smo svjedoci u kakvom su stanju naše škole.

“ U provoj sedmici oktobra koja se obilježava kao “sedmica djeteta” naša filijala iz Zenice je uručila tri donacije. Te donacije su različite zavisno od potrebe institucija u koje ulažemo. Donirali smo u osnovne škole u Brezi i Vogošći te u vrtić u Visokom. Radi se vrijednoj tehničkoj opremi, geografskim kartama, DVD playerima, LED TV-ovima i sve ono što će doprinjeti razvoju obrazovanja. Koristim ovu priliku da najavim da ćemo raditi donaciju i u vašu lokalnu zajednicu ali o tome ćemo vas blagovremeno i obavijestiti kada definišemo o čemu će se raditi. Svakodnevno smo svjedoci uspješnih priča naših klijenata i zadovoljni su našim uslugama. Mirkofin ima 400 zaposelnih radnika širom BiH” istakla je Sanja.

PocetnaSlider.Baner-kratkorocna-pozajmicagk-is-118Izuzetna mobilnost uposlenika rezultira fantastičnom saradnjom sa klijentima. Poslovnice koje se nalaze u blizini Ilijaša su u Visokom, Brezi i Vogošći te uposelnici u najkraćem vremenskom periodu će doći na teren kako bi udovoljili vašim finansijskim potrebama. Slogan je “HITNO KAD JE BITNO”. U roku 24 sata se završavaju krediti. Mikrofin karakteriše brzina i jednostavnost procedura, što je važno za sve one situacije kada vam je novac potreban u najkraćem vremenskom periodu.

 

Prethodni članakPredstavnici Općine Ilijaš u posjeti porodici Hodžić i njihovim trojkama
Naredni članakIntervju sa načelnikom Općine Ilijaš: Ambiciozni i visoki ciljevi su ostvarivi